Pasta je uvek dobar izbor koji će ispuniti vaša očekivanja, a mi vam donosimo recept za kremastu pastu sa brokolijem će vas na prvi zalogaj očarati.
Sastojci:
4 kašike putera
4 čena belog luka
2 šolje pilećeg bujona
220 g testenine
malo crnog luka u prahu
malo origana
pola brokolija
2 kašičice soka od limuna
50 g parmezana
Priprema:
Sklonite tiganj sa ringle i dodajte sok od limuna promešajte pa dodajte rendani parmezan. Kako budete mešali, tako će sos da se zgušnjava i znaćete da je spremno za konzumiranje.
Prilikom serviranja, ukrasite seckanim peršunom i krutonima hleba.
Od brokolija odvojte cvetove kako bi se brže skuvali.
U većem i dubljem tiganju na srednjoj vatri otopite puter sa seckanim belim lukom. Kada se to sjedini, dodajte pileći bujon i sve začine. Ostavite da provri, pa ubacite testeninu i ostavite da se ona skuva i provri sa bujonom.
Kada se ona skuva, ubacite brokoli i promešajte kako biste sprečili da se testenina zalepi za dno tiganja. Ukoliko nemate vremena, poklopite tiganj i ostavite da se testenina lepo skuva i omekša.