AKTUELNO

Pasta je uvek dobar izbor koji će ispuniti vaša očekivanja, a mi vam donosimo recept za kremastu pastu sa brokolijem će vas na prvi zalogaj očarati.

Sastojci:

4 kašike putera

4 čena belog luka

2 šolje pilećeg bujona

220 g testenine

malo crnog luka u prahu

malo origana

pola brokolija

2 kašičice soka od limuna

50 g parmezana

Priprema:

Sklonite tiganj sa ringle i dodajte sok od limuna promešajte pa dodajte rendani parmezan. Kako budete mešali, tako će sos da se zgušnjava i znaćete da je spremno za konzumiranje.

Prilikom serviranja, ukrasite seckanim peršunom i krutonima hleba.

Od brokolija odvojte cvetove kako bi se brže skuvali.

U većem i dubljem tiganju na srednjoj vatri otopite puter sa seckanim belim lukom. Kada se to sjedini, dodajte pileći bujon i sve začine. Ostavite da provri, pa ubacite testeninu i ostavite da se ona skuva i provri sa bujonom.

Kada se ona skuva, ubacite brokoli i promešajte kako biste sprečili da se testenina zalepi za dno tiganja. Ukoliko nemate vremena, poklopite tiganj i ostavite da se testenina lepo skuva i omekša.