AKTUELNO

Često se kaže da je ženama mnogo teže da dožive orgazam nego muškarcima, ali šta ako vam kažemo da to nije sasvim tačno? Oko 15 odsto žena nikada ne dođe do vrhunca, ali je jedna ekspertkinja za seks otkrila da je ženama potrebno oko četiri minuta da ga dostignu.

Nadia Bokodi iz Australije otkrila je za The Sun koji mitovi o orgazmu zapravo uništavaju seksualne živote žena i sprečavaju ih da sami postignu orgazam.

„Klitoris je jedini deo tela koji postoji samo za zadovoljstvo i kroz istoriju se o njemu znalo vrlo malo. Sa 8.000 nervnih završetaka i korena, za koje sada znamo da se protežu duboko u vaginu i sede u ravni sa G-tačkom, klitoris može pružiti zadovoljstvo koje menja život. Što ima smisla, s obzirom na to da žene koje redovno doživljavaju orgazam imaju tendenciju da budu samopouzdanije, fokusiranije i seksualno asertivnije“, objasnila je Naida.

Ona je dodala i da je upravo to razlog zašto toliki procenat žena nikada ne doživi orgazam. Naime, objašnjava da se seksualno zdravlje, zadovoljstvo i zadovoljstvo uglavnom zasnivaju na muškarcima.

„Seksualno obrazovanje priznaje muško zadovoljstvo dok u potpunosti cenzuriše žensko zadovoljstvo. A pornografija na seks gleda kroz muški pogled, u kojem žene deluju kao putevi za muški orgazam. Žene se upozoravaju da ne budu seksualne, a devojkama se redovno govori da „paze na onu pravu“. Potiskivanjem informacija o ženskoj seksualnosti i tretiranjem ženskih tela kao predmeta koji postoje za muško zadovoljstvo, uspeli smo da postignemo uverenje da je ženski orgazam nedostižan“, zaključila je ona.

Istraživanja pokazuju da su tokom masturbacije orgazami brzi i laki za ogromnu većinu žena. Oni ih zapravo postižu za otprilike isto vreme koliko je potrebno muškarcima – četiri minuta.

Autor: