AKTUELNO

Bolesti kože glave, opadanje kose i dosadna perut su sve brojniji kako među ženama, tako i među jačim polom. Razloga je za to mnogo, ali ovoga puta se nećemo time baviti, već načinom kako da do toga ne dođe.

Ulje čajevca ima važnu primenu kako u medicini tako i u kozmetičke svrhe.

Ovo ulje se ekstraktuje parnom destilacijom iz svežeg lišća i drveta grmlja čajevca. Ekstrahovano ulje sadrži niz aktivnih jedinjenja koja mogu uništiti mikrobe i gljivice.

Supstanca je antiseptička, protivupalna, antimikrobna i anti-gljivična, što je čini korisnom u medicini i lečenju, kao i moćnim sredstvom za dezinfekciju.

Zbog svojih izuzetnih svojstava ulje čajevca trebalo bi da zauzima važno mesto u vašoj svakodnevnoj nezi kože i kose. Ulje čajevca odlično je za vašu kosu.

U nastavku teksta detaljno ćemo vam opisati sve probleme sa kosom koje možete rešiti uljem čajevca.

Ulje čajevca za kosu bez peruti

Perut u kosi je jedan od najčešćih problema vlasišta. Izaziva ljuskastu kožu, masne mrlje i crvenilo na vašem vlasištu.
Ulje čajevca poznato je po svojim antifungalnim svojstvima, što znači da može pomoći u lečenju peruti. To je takođe moćno sredstvo za čišćenje, pa redovnim korišćenjem možete sačuvati vaše vlasište čistim od čestica prljavština i mrtvih ćelija kože.

Na taj način omogući ćete da vaši folikuli kose ostanu bez nakupljanja nečistoća i peruti.

Ulje čajevca takođe može pomoći u kontroli viška proizvodnje prirodnih ulja u lojnim žlezdama, čuvajući tako vlasište vlažnim i bez peruti.

Ulje čajevca za masnu kosu

Ulje čajevca je odlično za masnu kosu. Iako je ulje, ono vam neće dodatno umastiti kosu i vlasište, već će vam pomoći u borbi protiv prekomerne masnoće. Ova prednost ulja čajevca proizilazi iz njegovog svojstva čišćenja kože glave i otčepljenja pora što dovodi do toga da vaša kosa konačno “prodiše”.

Ulje čajevca je neverovatan proizvod koji omogućuje vašoj kosi da bude sjajna i meka poput svile.

Kada dodate nekoliko kapi ulja čajevca u vaš prirodni šampon bez sulfata, vaša kosa će brzo preći put od masne i neuredne do blistave i zdrave kose.

Ulje čajevca za rast kose

Istraživanja pokazuju da ulje čajevca pogoduje bržem rastu kose. Eterično ulje neguje folikule i koren dlake, stvarajući pogodne uslove za jaku i gustu kosu.

Osim što umiruje svrab i iritacije vlasišta, smanjuje perut i ljuskanje, te sprečava stvaranje viška ulja. Ovo ulje poboljšava i cirkulaciju vlasišta i omogućava da hranjive materije dođu do folikula kose.

Opšte je poznato da je preduslov bržeg rasta kose, upravo zdravo i čisto vlasište, stoga je potpuno jasno zašto se ulje čajevca koristi za rast kose, otkriva Sve o kosi.

Kako se koristi ulje čajevca za kosu?

Nikada ne nanosite čisto ulje čajevca na vlasište, bez da ga prethodno razblažite.

Umesto toga, pomešajte ga sa nekim nosačem ulja, poput kokosovog ulja za kosu. Možda će biti teško isprati ovu mešavinu ulja iz kose, pa je takođe možete razblažiti u drugoj supstanci, poput aloe vere ili jabukovog sirćeta. Nakon toga, nanesite mešavinu direktno na vlasište. Držite na vlasištu oko pola sata, a zatim operite kosu kao i obično.

Takođe možete da pokušate da dodate ulje čajevca u svoj obični šampon.

Mnogi šamponi za kosu već sadrže ulje čajevca zbog svih njegovih blagodeti za kosu. Ako to ipak nije slučaj sa vašim šamponom dodajte mu vi sami. Obično ide jedna kap ulja čajevca na 30 ml šampona za kosu.

Autor: