AKTUELNO

Vruća i neodoljiva.

Ako volite pite, ovo će biti prava poslastica za vas.

Sastojci:

500 gr tankih kora

250 gr mekog sira

100 gr tvrdog sira

2 jaja

100 ml jogurta

200 ml mleka

1 kašika kisele pavlake

50 ml ulja

još malo ulja za kore

1/2 praška za pecivo

Priprema:

Izjednačiti sir mekši, dodati jaja, jogurt, mleko, ulje, prašak za pecivo i kiselu pavlaku i sve izmešati.

Tvrd sir krupno izmrviti. Koru tanku staviti na sto pa je premazati grubo uljem, dodati drugiu koru, preko nje.

Koru umočiti u nadev pa staviti na dno do kraja donje ivice. Još jednu koru natopljenu staviti u produžetku.

Preko pobacati krupni izmrvljeni sir. Saviti ivice i blago uviti da što više ostane vazduha. Pleh podmazati pa ređati rolnice.

Mogu se rolnice zaseći malo na manje rolate da se lakše seku kad se ispeku. Premazati uljem i peći na 200 stepeni 30-40 minuta da lepo zarumene.

Autor: