Vruća i neodoljiva.
Ako volite pite, ovo će biti prava poslastica za vas.
Sastojci:
500 gr tankih kora
250 gr mekog sira
100 gr tvrdog sira
2 jaja
100 ml jogurta
200 ml mleka
1 kašika kisele pavlake
50 ml ulja
još malo ulja za kore
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Izjednačiti sir mekši, dodati jaja, jogurt, mleko, ulje, prašak za pecivo i kiselu pavlaku i sve izmešati.
Tvrd sir krupno izmrviti. Koru tanku staviti na sto pa je premazati grubo uljem, dodati drugiu koru, preko nje.
Koru umočiti u nadev pa staviti na dno do kraja donje ivice. Još jednu koru natopljenu staviti u produžetku.
Preko pobacati krupni izmrvljeni sir. Saviti ivice i blago uviti da što više ostane vazduha. Pleh podmazati pa ređati rolnice.
Mogu se rolnice zaseći malo na manje rolate da se lakše seku kad se ispeku. Premazati uljem i peći na 200 stepeni 30-40 minuta da lepo zarumene.
Autor: