Nutela je najpoznatiji namaz na svetu koji mnogi vole. Mogu filovi za torte i kolače da se prave, maže se na hleb, palačinke ..., a super je u kombinaciji sa bananom za domaći sladoled.
U prodvanici je dosta skup, a kod kuće možete da napravite duplo jeftiniju verziju omiljenog namaza i to veću količinu. A ako želite da bude bogatijeg i kremastijeg ukusa naš predlog je da dodate i istopljenu čokoladu.
Sastojci: 1 šolja pečenih lešnika, 140 g mlečne čokolade, 2 kašike ulja, 3 kašike šećera, 1 kašika nezaslađenog kakaoa, 1/2 kašičice ekstrakta vanile, 1/2 kašičice soli.
Priprema: Očistite lešnike i usitnite ih u blenderu. Kada budu sitno mleveni dodajte ulje i vanilu, pa još kratko izblendirajte. Onda dodajte šećer, kakao i so, pa opet izblendirajte. Nutela je gotova, ali ako želite malo kremastiji i jači ukus dodajte i istopljenu čokoladu, pa dobro sjedinite.
Autor: Z.L.