AKTUELNO

Krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u kulinarstvu jer ne košta mnogo, a od njega mogu da se prave najrazličitija jela, od priloga, glavnih jela, supa, salata...

Naravno, svi ga vole kao prilog, a najpopularniji je spremljen kao pečeni krompir ili pomfrit. Sigurno vam se često dešavalo da pečeni krompir ne ispade uvek dobro, ne bude zlatan i hrskav spolja, a mekan unutra.

Mnogi pomisle da je stvar u rerni ili da ga nisu dovoljno dugo pekli. Često ove stvari ne predstavljaju problem, a engleski profesionalni kuvari otkrili su u čemu je tajna.

Ukoliko uvek želite savršeno hrskavu koricu a mekanu unutrašnjost, onda krompir oljuštite i isecite. Zatim ga kuvajte nekih pola sata, a posle 13 minuta u šerpu dodajte i jednu kašiku sirćeta.

Procedite krompir i ostavite da se ohladi, pa ga prebacite u tepsiju.

Dodajte malo ulja, začine po želji, mleveni beli luk i dobro promešajte da se sve sjedini. Pecite u rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Ovako pripremljen krompir je dostojan jelovnika svetskih restorana, a već sam izgled budi apetit.