Mini perece sjajne su za doručak ili užinu, a biće podjednako ukusne i sutradan.
Ukusne perece kao iz pekare bude nostalgiju i mirišu na detinjstvo. Možete ih praviti za doručak, užinu, a mališani najviše vole da ih vide na stolu sa grickalicama.
Sastojci:
600 g brašna
200 ml jogurta
180 ml ulja
250 g margarina
3 jajeta
150 g sitnog sira
kesica praška za pecivo
kašičica soli
kim za posipanje
Priprema:
U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i so, a u drugu posudu stavite margarin, ulje, dva jaja, sir i jogurt, pa sve umutite. Kada dobijete glatku smesu, preručite je u posudu sa brašnom, pa umesite testo koje se odvaja od zidova posude. Na radnu površinu pospite malo brašna, pa razvucite testo debljine pola santimetra. Modlom za perece ih vadite i spuštaje u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Umutite jedno jaje, pa premažite perece i pospite ih kimom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.