AKTUELNO

Uz ove savete povećaćete libido očas posla

Spavajte dovoljno

Dovoljno odmora utiče na mnogo više od vaše lepote. Studije pokazuju da je nedostatak sna povezan sa smanjenom seksualnom željom i uzbuđenjem kod žena. Kada dremate, vaše telo vraća energiju i reguliše nivoe hormona, a mišići i ćelije u vašem telu rastu, tako da adekvatan san može poboljšati vaš seksualni život. Za svakih dodatnih sat vremena sna, vaš libido se povećava za 14%. Uspostavite rutinu opuštanja, recite ne kofeinu posle ručka i krećite se tokom dana.

Radite na svom samopouzdanju

Kada se pogledate u ogledalo, šta vidite i kažete sebi? Ako to nisu vaši atributi i samopouzdanje, imate posla. Pokušajte da promenite svoj način razmišljanja i skrenete pažnju na svoje vrline. Budite u skladu sa svojim telom, otkrijte šta vas uzbuđuje i zabeležite šta vas najviše zanima. Povećajte svoje samopouzdanje i vaš seksualni život će vam biti zahvalan.

Foto: Pixabay.com

Komunicirajte sa svojim partnerom

Budimo realni: Razgovor sa partnerom o vašem slabom seksualnom nagonu je sve samo ne seksi i može biti neprijatan. Međutim, razgovor o vašem seksualnom životu jača, ne samo vašu vezu, nego i vaše seksualno zadovoljstvo? A kada imate jaču emocionalnu vezu sa svojim partnerom, šanse da imate neverovatan seks postaju mnogo veće. Pokušajte da ne izostavite detalje kako biste pomogli svom partneru da razume šta doživljavate, a da pritom ne krivite njega. Zapamtite da se vaša seksualna pitanja neće rešiti preko noći, tako da je održavanje otvorenog i stalnog dijaloga ključno.

Ukoliko vam ovi saveti ne pomognu, potražite savet od stručnjaka – bilo ginekologa ili terapeuta, da biste došli do rešenja. Imati zdrav libido i ispunjen seksualni život vaše je pravo!

Autor: