AKTUELNO

Pomogla je mnogim ljudima.

Lujza Hej objavila je više od 17 motivacionih knjiga, do kraja života držala je predavanja koja su pomogla milionima ljudi. Danas je preminula u svom domu okužena najmilijima u 91. godini.

Foto: Wikipedia

- Naša draga prijateljica Lujza Hej preminula je prirodnom smrću okružena najmilijima - objavljeno je na zvaničnim stranicama na društvenim mrežama.

Lujza je bila ikona pokreta samopomoći, nakon čega je počela da širi svoju filozofiju kojom je tvrdila da način razmišljanja oblikuje naš svet.

Imala je teško detinjstvo, očuh ju je zlostavljao, a komšija je silovao kada je imala samo pet godina. Zbog problematičnog ponašanja bila je izbačena iz škole, a potom se sa samo 16 godina porodila i dete dala na usvajanje.

Pročitajte još:POZNATA GLUMICA za svoj rođendan priznala: Želim još jedno dete! (FOTO)

Kasnije je završila u Njujorku gde je postala model i udala se za uspešnog biznismena.

Godine 1977. dijagnostikovan joj je rak grlića materice, a za to je krivila teško detinjstvo i majku koja je zapostavljala. Odbila je lečenje i posvetila se zdravoj ishrani, afirmaciji i opraštanju. Šest meseci nakon toga ustanovljeno je da rak više nema, što je nju nateralo da svoju filozofiju podeli sa svima.

Tada je napisala i prvu knjigu - ''Heal Your Body'' (Izleči svoje telo). Nakon njene smrti sva njena imovina biće donirana u humanitarne svrhe.

Autor: Pink.rs

#Lujza Hej

'