AKTUELNO

Čarobni štapić dolazi u obliku dermalnog filera.

Lepota ima mnogo aspekata, a najvažnije je opšte stanje - kako se osećamo i kako izgledamo. Bilo da je razlog dobrog osećaja to što smo dobro obučeni, što smo odmorni ili smo dobro jeli, ništa od toga nije površno. Neophodno je da se osećamo zdravo i dobro u sebi. Akcenat koji Merz Aesthetics stavlja na lepotu prevazilazi fizički. Radi se o poverenju u sebe. Merz Aesthetics obuhvata emocionalno, fizičko i mentalno zdravlje i podržava svakoga u identifikaciji onoga što ih pokreće i ispunjava. Slavimo jedinstvenu lepotu i originalnost.

Merz Aesthetics je vodeća svetska kompanija kada je u pitanju sve popularnija i prisutnija tema - estetika. To je kompanija koja je u porodičnom vlasništvu još od 1908. godine. Svoj ugled očuvala je zahvaljujući vrhunskim proizvodima koje plasira na tržište, ali i najboljim stručnjacima koji su u njoj zaposleni. Na našem tržištu poznata je po Belotero i Radiesse filerima koji su veoma brzo osvojili srca kako njihovih korisnika, tako i lekara kojima su pružili nove prilike za edukaciju i usavršavanje.

Foto: Promo

Nedavno se u Beogradu održala i Merz edukacija na temu Belotero i Radiesse filera na kojoj je poseban gost bila doktorka Daria Voropai koja važi za jedno od najistaknutijih imena u svetu estetske medicine. Kao internacionalni trener i edukator Merz kompanije održala je predavanje na temu trendova, inovacija i očekivanja u estetskoj medicini za 2022. godinu. Kao istaknuti predstavnici i dragi saradnici @merz.beauty.hub tima učestvovale su i naše doktorke Kristina Davidović i Gorana Bijelić. Kako su one istakle, edukacije su izuzetno važne jer daju mogućnost da najbolji svetski treneri podele svoje znanje koje dalje mogu da prenose na kolege i uvek su izvor dobrog druženja, novih poznanstava i prijateljstava.

Kao glavni trend za 2022. godinu dr Daria Voropai ističe dobar kvalitet kože. Važno je da koža bude negovana i nahranjena. U svetu se traži zdrav i “glowy” (sjajan) izgled, sa akcentom na širenje svesti o postojanju teksture kože i da je normalno da koža ne izgleda kao staklo. A kako to postići?

Jedinstveno rešenje krije se u sofisticiranom tretmanu dermalnim filerima kojima se jednostavnim postupkom i bez oporavka može postići sve što je vašoj koži lica potrebno. Zavisno od gustine filera, različiti Belotero preparati se koriste za različite svrhe– bilo da se radi o potrebama suptilnog liftinga, nadoknade volumena ili osveženja kože.

Na primer, kada licu treba vratiti volumen, bira se filer hijaluronske kiseline veće gustine koji licu vraća punoću i nadoknađuje taj volumen, bez neprirodnog efekta. Osim u obrazima, volumen se najčešće gubi i na području brade, a u zavisnosti od crta lica i znakova starenja, određuje se koju je regiju lica potrebno modelirati. Jednostavan za oblikovanje, a pritom dovoljno gust za vraćanje punoće, Belotero Volume izvrstan je izbor kada je licu potrebno vratiti mladoliki V-oblik.

Svaki filer je razvijen sa tačno određenom namenom. U zavisnosti od cilja i regije lica, bira se odgovarajući preparat. Sa Belotero Volume filerom najčešće se kombinuje Belotero Intense kojim se postiže lifting efekat i popunjavaju duboke nazolabijalne bore. Kada je reč o manje naglašenim borama oko usana, kakve se javljaju u 30-ima, preporuka je filer manje gustine kao što je Belotero Balance, koji prirodno zaglađuje bore i idealan je za umerene znakove starenja.

Koža oko očiju vrlo je tanka i sa korekcijama ove regije treba biti posebno oprezan. Nužno je odabrati filer koji će se prirodno i glatko integrisati, bez neravnina pod površinom kože kao što je Belotero Soft filer.

A šta je sa hidratacijom? Za postizanje besprekorno mekog i zaglađenog tena, ključna je hidratacija, a u godinama kada kreme nisu dovoljne za vraćanje dubinske vlažnosti, izvrstan je odabir Belotero Revive koji je, ustvari, skinbooster. Reč je o proizvodu namenjenom popravljanju kvaliteta kože, koji će hranjenjem dubljih struktura vratiti licu zdravi, mladalački sjaj.

Kada se odlučite za neku korekciju, trebalo bi da imate na umu da je to nešto što je trajno i što menja život, jer menja sliku o nama samima i utiče na samopouzdanje. Koliko god da je važan adekvatan izbor lekara, podjednako je važno i da savesno i odgovorno birate proizvode koje ćete koristiti. Odlučite se za kvalitetne i proverene proizvode, jer samo oni mogu dati željeni efekat, bez rizika i neželjenih posledica.

Jedno je sigurno - koji god Merz proizvod da izaberete nećete pogrešiti. Svi su testirani, odobreni i broje milione zadovoljnih korisnika.

Autor:

#Merz