AKTUELNO

Svi trendovi ciljaju, uglavnom, na zdravlje kože.

Nega kože nastavlja, još godinu dana, da igra veoma važnu ulogu u našim životima, jer svi želimo da imamo lepu i zdravu kožu.

I dok se kod šminke, ovogodišnji trendovi fokusiraju na smele boje na licu i intenzivnu šminku na očima, čak i sa dodatkom ukrasnih detalja, trendovi u nezi kože se vrte oko jednog pitanja: zdravlja i sjaja kože.

Proizvodi za negu kože bez vode

Novi trend koji se postepeno pojavljuje u industriji lepote je „trend lepote bez vode“, odnosno proizvodi koji sadrže malo ili nimalo vode u svojim kompozicijama. I dok je voda glavni sastojak skoro svakog kozmetičkog proizvoda koji koristimo (pogledajte samo koliko puta se reč „aqua“ ponavlja na listi sastojaka), novi trend želi da je zameni drugim sastojcima, tako da se smanji prekomerna potrošnja vode. Ovaj novi trend stoga promoviše održiviji način korišćenja nege kože koji pre svega poštuje mora i životnu sredinu.

Foto: Pexels.com

Fokusirajte se na zaštitu epidermalne barijere

Prekomerna upotreba proizvoda na koži, često ne znajući koji odgovara našim potrebama, ali i primena aktivnih sastojaka (AHA i BHA) često bez posebne nege, dovela je do narušavanja barijere kože. Mnoge devojke imaju suvu kožu ili crvenilo i iritaciju niotkuda, što ukazuje da nisu pravilno koristile kreme, serume, tonike, aktivne sastojke i tako dalje. Ove godine trend traži da tretmane pratimo pod vođstvom specijaliste koji bolje od svih zna šta je potrebno našoj koži, a pažnja će biti posvećena sastojcima koji umiruju i hidriraju kožu.

 LED fototerapijske maske

LED fototerapija je tehnika koju već godinama naširoko koriste dermatolozi u ordinaciji. U poslednje vreme, međutim, LED maske su postale veliki trend, a holivudske zvezde nam često pokazuju kako da ih sami koristimo kod kuće. Dakle, ovo je „alat“ koji će većina nas uskoro moći da kupi za kućnu upotrebu (pošto su LED maske prilično skupe). Ove maske koriste LED svetla (crveno i zeleno zračenje) kako bi stimulisale proizvodnju kolagena, ali i da bi koži dale glatkiji, svetliji i ujednačeniji izgled.

Zaštita od plavog zračenja

Do nedavno ste čuli za sunčevu svetlost i koliko je važno da se zaštitite od njenog štetnog dejstva svakodnevnom nošenjem kreme za sunčanje i izbegavanjem prekomernog izlaganja suncu. Sada se u našim životima čuje nova vrsta radijacije: plavo zračenje. Ovo je zloglasna plava svetlost kojoj smo svi izloženi svakodnevno i emituju je ekrani naših mobilnih telefona i računara. I pošto nije moguće smanjiti našu izloženost njima preko noći, ono što možemo da uradimo je da potražimo kreme i kreme za sunčanje koje takođe pružaju zaštitu od plave svetlosti.

Foto: Pixabay.com

Svestrani proizvodi

Ubrzani tempo našeg života, u kombinaciji sa trendom koji već preovlađuje u šminkanju i koji želi upotrebu raznovrsne kozmetike u našoj rutini, nije mogao da utiče na trendove nege kože. Dakle, trendovi žele da preferiramo proizvode koji nam štede vreme i trud. Na primer, proizvodi za zaštitu od sunca sa bojom koji pružaju zaštitu od sunca i istovremeno deluju kao podloga.