AKTUELNO

Da li postoji osoba koja ne voli gibanicu? Poznata srpska pita sa sirom je omiljeni doručak ili večera u svakom domu.

Domaćice imaju svoje recepte koje su nasledile od mama i baka, ali i prilagođavale svom ukusu. Svaka gibanica se razlikuje u sitnim detaljima. Napravite onda ovu iz šerpe, da isprobate malo drugačiji recept.

Sastojci: pakovanje gotovih kora, 200-300 g sitnog sira, 4-5 kasika pavlake, 100 g seckanog kackavalja. 

Za preliv: 4 jajeta, 350 ml kisele vode, 6 kasika ulja.

Priprema: Pomešajte sir i pavlaku. U drugoj posudi dobro umutite sastojke za preliv. Poređajte 3 kore jednu na drugu. Posle svake sipajte preliv, pa na treću stavite fil od pavlake i pospite seckanim sirom. Zatim urolajte i isecite parčiće visine šerpe. Šerpu nauljite, pa poređajte parčiće gibanice. Pospite sa preostalim seckanim sirom i sipajte preliv. Pokrijte i pecite u rerni na 180°C nekih 30 minuta. 

Autor: Z.L.

#Gibanica