AKTUELNO

Ove kiflice su idealne kad nemate vremena za dizana testa jer čim ih zamesite, možete ih peći.

Mekane su, sočne i ukusne bilo da ih punite pršutom, sirom, kulenom… ili ih ostavite prazne. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak.

Sastojci:

500 grama glatkog belog brašna
3 kašičice praška za pecivo
250 grama svežeg sira
1 dcl mleka
1 dcl ulja
2 belanca
2 kašičice soli
žumance za premazivanje

Foto: Wikipedia.org/Petar Milošević

Priprema:

Pomešati brašno, prašak za pecivo i so, dodati mleko, ulje, belanca i na kraju sveži sir pa umesite testo. Odmah rasporediti u 4 jufke i jednu po jednu razvaljati i seći u oblike trougla. Na širi deo trougla stavite punjenje po želji – šunku, sir, pančetu, pršutu, kulen, pa ih oblikujte u kiflice. Premažite žumancetom. S obzirom da je u samom testu već sir, možete ih ostaviti i prazne. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kiflice 25-30 minuta ili dok ne porumene.

Autor: Pink.rs

#Kiflice