AKTUELNO

Ako se osećate umorno, napeti ste i "smoreni," nemojte da brinite, niste jedini.

Ovi jednostavni i pomalo neobični načini učiniće da dobijete energiju brzo.

"Čudna" masaža

Jedan od neobičnih načina da podignete energiju jeste da nežno povlačite kosu nagore. Tako ćete podstaći cirkulaciju krvi u predelu glave, čime će se povećati i protok kiseonika, a to će dovesti do smanjenja osećaja umora i napetosti i do povećanja energije.

Ako ste nešto u boljoj fizičkoj kondiciji, probajte i da napravite stoj na rukama, sveću ili se savijte da dohvatite prste na nogama. Efekat će biti isti.

Foto: Pixabay.com

Bojama protiv lošeg raspoloženja

Stručnjaci kažu da određene boje na nas deluju podsticajno kad je reč o "lečenju" umora i opšteg lošeg raspoloženja. Obucite žuti, narandžasti ili crveni džemper, jer ove boje provereno pozitivno utiču na raspoloženje i podižu energiju.

Stručnjaci kažu da ove tople boje čine da se osećamo srećno i zadovoljno.

Otklonite umor mirisima

Lekovita svojstva mirisa od davnina su poznata, a neke note provereno povoljno utiču na raspoloženje i uklanjaju osećaj umora. Miris limuna, pomorandže ili grejpfruta može brzo da podigne nivo energije u telu, pa je najbolje da se ujutru istuširate kupkom s mirisom citrusnog voća.

Bonus je i ako popijete sveže ceđeni sok od pomorandže ili limunadu. U popodnevnim časovima pomoći će ako upalite sveću s mirisom citrusa.

Autor: Pink.rs