AKTUELNO

Ni novac, ni fizički izgled, ni obrazovanje!

Studija britanskog univerziteta o tome šta najviše cene mladi šokirala je naučnike, jer su mislili da su ljudima finansije najvažnije.

Ukoliko ste mislili da novac, fizički izgled ili obrazovanje imaju ključnu ulogu u odabiru životnog partnera, niste u pravu.

Studija britanskog univerziteta Svonsi, objavljena u časopisu Journal of personality, pokazala je da se mnogo više ceni ljubaznost. U istraživanju je učestvovalo 2.700 studenata iz šest zemalja, a naučnici su bili iznenađeni rezultatom, prvenstveno zbog uverenja da mladi ljudi danas mnogo površnije biraju emotivne partnere nego ranije generacije.

Mislilo se da mladi površno biraju partnere

Studija je pokazala da ljubaznost predstavlja najvažniju osobinu za 25 odsto muškaraca i 24 procenta žena, na drugom mestu je fizička privlačnost (23 odsto muškaraca i 17 odsto žena), slede finansijski potencijal (12 procenata muškaraca i 18 odsto žena), duhovitost, želja za decom, kreativnost i religioznost.

Istraživanje govori i da humor nije jednako važan u svim zemljama. To se na Zapadu više ceni kod partnera nego na Istoku. S druge strane, ženama iz zapadnih zemalja su manje bitna deca, dok je onima iz istočnih materinstvo od izuzetnog značaja.

#Ljubav

#Veza

'