AKTUELNO

Međunarodni dan žena, Osmi mart je praznik posvećen pripadnicima lepšeg pola njihovoj borbi za socijalnu, ekonomsku i političku ravnopravnost.

Osmi mart je zgodna prilika da lepšu polovinu, majku ili ćerku obradujete nekom sitnicom. Nije važno da li će poklon biti skup, već pažnja sa kojom je izabran.

Uvek imate mogućnost da "igrate na sigurno" i izaberete cvećee, parfem, šminku, zanimljivu šolju, nakit ili neki odevni predmet, ali ukoliko želite da poklonu date "svoj pečat" predlažemo vam da ga sami napravite.

Foto: Pixabay.com

Cveće od papira

Ukoliko razmišljate o poklonu za suprugu, možete detetu prepustiti da joj poklonom izmami osmeh. Dete od tračica i lepka može napraviti cveće od papira. Osim tračica i lepka, potrebna vam je jedna plasična kutija, koju će dete ukrasiti kako želi, i ukrasno kamenje koje ćete staviti umesto zemlje u kutiju.

Ako je poklon namenjen devojci ili majci, možete se i sami upustiti u avanturu pravljenja ruže. Biće vam potrebno malo više vremena i truda, ali će se isplatiti.

3D čestitka sa srcem 

Treba vam crni papir, crveni pair, igla i konac, lepak za papir. Za podlogu koristite malo jači papir, može i papir za štampanje ili tanji karton. Izrežite ga u obliku srca, zalepite i to vam je osnova. Za cvet koristite tanji papir, salvete, maramice ili papir za uvijanje poklona. Savijajte ga prema uputstvima iz videa, sve zalepite, ukrasite i vaša čestitka je gotova očas posla.

Nakit od polimerne gline

Za ovaj poklon će vam biti potrebno nešto više vremena, novca i veštine, ali bez sumnje svaka pripadnica lepšeg pola biti oduševljena. Da li će to biti minđuše, narukvica, privezak za ogrlicu ili možda za ključeve zavisi od vaših želja i umeća. Potrebni su vam polimerna glina, nožić ili skalper uz pomoću kog ćete seći glinu i staklena podloga na kojoj ćete raditi.

#Osmi mart

#Poklon

'