AKTUELNO

Ukusan ručak za celu porodicu.

Potrebno je:

1 manja glavica kiselog kupusa

3 srednja krompira

1/2 praziluka

400 g domaćih kobasica

ulje, može mast

biber so, aleva paprika

3-4 čena belog luka

1 kisela jabuka

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci pa ga oguliti i iseći na krupnije.

Na ulju ili masti propržiti praziluk seckan na kolutove, dodati mlevenu papriku, biber i so. U to ubaciti kuvan krompir i izmešati.

Na ulju propržiti kobasice sa obe strane, pa u tu masnoću ubaciti seckan beli luk, kupus sečen na tanke rezance i jabuku na tanje kriške. Dinstati i propržiti oko 20 minuta bez dodavanja vode na tihoj vatri.

Dodati mlevenu papriku, biber i sve izjednačiti. U podmazan pleh na dno staviti restovan krompir, a odozgo kupus. U sredinu staviti kobasice. Možete ih preseći na pola. Premazati uljem i peći u rerni oko 30 minuta da se sve lepo zapeče. Prijatno!

#Kobasica

#RUČAK

#Recept

'