AKTUELNO

Ukusan ručak gotov za sat vremena!

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu piletinu sa kajsijama. Sprema se za 15 minuta, a onda samo treba da sačekate da se ispeče!

Sastojci:

8 pilećih bataka sa karabatacima

8 pilećih bataka sa karabatacima

120 grama brašna

30 grama putera

Dve kašike maslinovog ulja

8 malih glavica luka, oljuštenih

8 čenova belog luka

180 mililitara suvog belog vina

60 mililitara pavlake

12 kajsija, opranih, bez koštica, isečenih na polovine

Svež bosiljak, sitno iseckan

Pripema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, i spremite dublji pleh u koji može da stane osam bataka sa karabatacima.

Ubrusima osušite piletinu, začinite solju i biberom po ukusu, a zatim meso uvaljajte u brašno sa svih strana.

Puter i maslinovo ulje zagrejte na srednjoj vatri, dodajte piletinu, kožicom nadole, a zatim pržite 8 do 10 minuta, dok kožica ne porumeni, pa okrenite meso.

U pleh stavite papir za pečenje, stavite piletinu, i rasporedite ravnomerno crni i beli luk. Prelitje belim vinom i pavlakom, i stavite u rernu, na 25 do 30 minuta, dok meso ne bude skoro sasvim pečeno.

Zatim u pleh stavite kajsije, i pecite još deset do 15 minuta. Pre služenja, pospite iseckanim bosiljkom.

Imate li vi neki dobar recept za pripremu pilećeg mesa? Pišite nam!

#Hrana

'