Najukusnije palačinke na svetu!
Da li želite da iznenadite svoje goste, decu ili samo želite neke drugačije palačinke? Onda su souffle palačinke upravo ono što tražite!
Ukusne i lagane palačinke mekog jezgra i potpuno različitog izgleda oduševiće gotovo sve.
Sastojci: 3 belanca, 2 žumanca, 1 kašika ekstrakta vanile, 30 g brašna, 15 g mleka, 10 g ulja, 50 g šećera
Priprema:
1. Odvojite belance od žumanaca.
2. U šerpu umutiti žumance sa maslacem, dodajte ekstrakt vanile, mleko i ulje.
3. Lagano dodajte brašno u tečnu smesu. Dobro i brzo izmešajte da se ne bi pojavile grudvice.
4. Zasebno umutite belanca i napravite čvrst sneg. Postepeno dodajte 1/3 šećera i svaki put dobro izmešajte.
5. U smesu sa žumancima dodajte malo belanca i promešajte brzo. Potom postepeno dodajte preostali materijal, lagano mešajte da masa ostane vazdušasta.
6. Uključite šporet i podmažite tiganj (namažite papirnim ubrusom).
7. Temperatura posude mora biti između 130 ° C i 140 ° C.
8. Pomoću lopatice za sladoled, hvatajte masu i lepo je stavite na tiganj. Potom na svaku gomilu postavljate još jednu "kuglu".
9. Sipajte 1 kašiku vode u šerpu i pecite poklopljeno 4-5 minuta.
10. Pažljivo okrenite palačinke lopaticom i vodite računa da ih ne oštetite.
11. Poslužite sa šećerom u prahu i malo putera.