AKTUELNO

Isprobajte ovaj recept, a mi smo sigurni da ćete uživati u slasnom jelu

Sastojci: 0,5 kg mlevenog pilećeg mesa 1 pakovanje lazanja1 šargarepa1 veća glavica crvenog luka2 tikvicerendani sirzačinsobibermala kašičica crvene mlevene paprike

Sastojci za bešamel sos: 2 kašike brašnamalo maslaca0,75 l mlekabiberso

Priprema:

Na malo masnoće prodinstajte sitno seckani crveni luk, dodajte rendanu šargarepu i dinstajte zajedno desetak minuta.Dodajte mlevenu piletinu i dinstajte je s lukom i šargarepomDodajte crvenu mlevenu papriku, biber, i po potrebi malo soli.Kada je meso već skoro gotovo, sklonite s vatre.Na maslacu popržite brašno i pržite ga dok ne počne da žuti, te zalijte mlekom, prokuvajte i dodajte biber i so.Brašno lagano pržite i zalijte mlekom pre nego što počne da žuti.Ako je sos pregust možete doliti malo vode.U posudu za pečenje stavite malo bešamel sosa, te složite na jedan red lazanja.Rasporedite po njemu deo dinstanog mesa, na njega posložite tikvice iseckane na kolutove, a po njima stavite rendani sir.Sve to zalijte bešamel sosom.Na bešamel složite novi red lazanja, meso, tikvice, sir i bešamel sos.To ponavljajte dok ima namirnica, odnosno poslednji red završite s testom i zalijte bešamel sosom.Stavite sve u rernu i pecite na 200 Celzijusa oko 50 minuta.Lazanje su gotove kada dobiju lepu smeđu boju, te kada čačkalicom možete probiti do dna posude.

#recepti

'