AKTUELNO

Pravda za retrogradni Merkur koji je od sinoć krenuo ponovo direktnim hodom.

Loša komunikacija, kvar na uređajima i propali planovi koji su nam se dešavali prethodnih nedelja došli su kao posledica retrogradnog Merkura.

U astrologiji, Merkur je planeta komunikacija i misli, a kada krene retrogradnim hodom on u naše živote donosi različita odlaganja i lekcije kojima nas tera da ponovo razmislimo o nekim našim odlukama pre nego donesemo nove.

Tokom ovog perioda, iskusili smo mnogo tehničkih problema, odlaganja planova, a mnogi od nas su izbegavali i da počnu sa novom vezom jer je retrogradni period najgore moguće vreme za to. Mnogi koji su u vezama su iskusili i sami na svojoj koži kako je to kada je Merkur loše postavljen.

Foto: Pixabay.com

Uspeo je da nas mnogo uspori, da nam pomrsi komunikaciju i dovede nas u nezgodne situacije jer nismo mogli da ispunimo svoja obećanja. Da ne spominjemo da su se tokom ovog vremena u naše živote vratili bivši partneri, i to u množini.

Veze koje su započele u ovoj fazi i uspele da opstanu, moguće je da će kada Merkur krene direktnim hodom one postati ozbiljnije. Budite samo sigurni da je osoba sa kojom ste neko koga dobro poznajete i ko se ne folira pred vama. Fokusirajte se na to kako se vi osećate kada pričate sa tom osobom i budite sigurni da to nije samo vaša lažna nada.

Merkur ostaje u znaku Riba sve do 16. aprila kada konačno izlazi iz senke i postaje blistavo sjajan kakav nam najviše odgovara. To znači da ćemo možda probleme koje smo imali u martu da prenesemo i u april.

Oni koji su bili u vezi kada je Merkur krenuo retrogradnim hodom i te kako su osetili njegovu lošu narav na svojoj koži. Mnogo puta se desilo da čak i veze za koje nikada ne bismo rekli da imaju probleme se raspadnu tokom retrogradne sezone. To je zbog previše tresa koji se provlači kroz našu komunikaciju.

Tokom ovog perioda smo skloni svađama, kažemo stvari koje zaista ne mislimo pa na sve to preuveliča probleme koje imamo u vezi.

Foto: Pixabay.com

Najviše su pogođeni ljudi koji su se odlučili da bivšim partnerima daju još jednu šansu. Raskinuli ste, konačno ste počeli da se osećate dobro i krenuli ste dalje i počeli da razmišljate o novim opcijama. Tada se desio retrogradni Merkur, vaš bivši vam je poslao poruku i sve je krenulo iz početka.

Zanimljivo je kako se lako nađemo usituaciji da radimo nešto što smo rekli da više nikada nećemo da radimo. Dok oni koji su započeli vezu tokom ovog perioda i oni koji su uspeli da sačuvaju svoje veze vide poboljšanje u periodu kada Merkur kreće direktnim hodom, oni koji su se opet smuvali sa bivšim partnerima uskoro će se suočiti sa ponovnim fijaskom.

Iako postoje izuzeci, oni koji su se pomirili videće kako se vatra polako gasi kako se Merkur bude premeštao kroz polje Ovna.

#Horoskop

#Ljubav

#Merkur

#Riba

#planete

'