AKTUELNO

Skoro svaki ljubitelj horoskopa reći će vam da je retrogradni Merkur alarm za paniku

Retrogradni Merkur je period koji traje tri i po nedelje i koji pravi haos u našim navikama, planovima, komunikaciji, tehnologiji i kretanju. Ovo je period koji je karakterističan po vraćanju i analiziranju nečega što je bilo.

Ovan Kao prvi znak zodijaka, vi imate svu slobodu kretanja po nepoznatom terenu i pronalazite sreću u svoj toj divljini. Ovaj retrogradni Merkur će vas navesti da preispitate vašu osvajačku strategiju i uverenja.

Bik Vaša konstantna sposobnost da jurite i štitite ono što želite čini vas strašnim protivnikom i vernim partnerom koji je imao sreće da osvoji malo mesta u vašem srcu. Ovaj period će testirati vašu sposobnost obavezivanja i deljenja prostora. Svom vašom ljubavi možete da preplavite voljeno biće i tako stvorite osećaj gušenja, zato pre 22. decembra malo stanite na kočnicu.

Blizanci Kao mitološki blizanci, Blizanci mogu da spoje u jedno sve težnje koje imaju vazdušni znaci ponaosob. Ovaj period testiraće vaše poglede na vezu i bićete primorani da posmatrate ljude onakve kakvi su zaista. Razdvojite prošlost od budućnosti.

Rak Vi ste svačiji omiljeni učitelj života, ali sada morate da se okrenete sebi i sačuvate ono što ste vi zaista. Ne možete da date opno što nemate. Pokažite malo volje i za sebe i ostavite neke stvari za svoju dušu jer vama bliske osobe ne znaju koliko ste zapravo umorni i istrošeni oko njih. Neka vam prioritet bude dobra organizacija, zdravlje i energija koju morate da sačuvate pre 22. decembra.

Foto: Pixabay.com

Lav Dan se skraćuje, ali to ne mora da znači i vašu uspavanost. Vi zračite toplinu svima oko vas, a ova retrogradnost podsetiće vas da malo te toplote usmerite i ka sebi. Ovaj period će vam biti ispunjen strašću i vi zaslužujete svu moć koju dajete.

Devica Ovo će uticati na vašu odgovornost prem aporodici i uverenja koja ste stekli u detinjstvu. Zanimljive i skeptične ideologije koje ste naučili od vaših roditelja dobro će vam doći do kraja decembra.

Vaga Kao Vaga, vi ste radoznali da shvatite druge kroz značajne razmene koje imate sa njima. Ovaj retrogradni Merkur će testirati vaše sposobnosti komuniciranja. Teška ironija je u tome što ćete do kraja decembra biti veoma zauzeti, a vi bez aktivnosti ne možete da naučite kako da budete dobar govornik, ali i slušalac. Proverite dobro poruke, mejlove i pisma koja dobijate kako nešto ne biste pogrešno shvatili ili protumačili.

Foto: Pixabay.com

Škorpija Škorpija će se uvek svađati za ljude, projekte i ideje oko kojih su strastveni. Ova retrogradnost će se dotaći vaših vrednosti i dohodaka. Preispitajte vašu strast i dobro razmislite gde joj je mesto i zašto.

Strelac Prirodno inteligentna, mentalno agilna i veoma komunikativna govorna veština koju posedujete doprinosi da vaše reči znače i mnogo više nego što ste msilili. Ova retrogradnost će testirati vašu unutrašnju kontrolu koju ćete morati da pojačate do 22. decembra.

Jarac Vi veoma dobro razumete iskustva ljudi i ovaj period će vam doneti promene u vašoj emotivnoj podsvesti, nečemu sa čime vi nikada niste bili zadovoljni, piše Cosmopolitan. Sada dobro razmislite i otkrijte koje su to vaše osobine i navike koje vas mogu dovesti na sam vrh i to mnogo brže.

Foto: Pixabay.com

Vodolija Veoma ste povezani sa vašim prijateljima, ali specifičnost vašeg znaka je da uspevate da ostanete individua unutar kolektiva. Ovaj period će naelektrisati polje prijateljstva i poželećete da se opet povežete sa prijateljima sa kojima ste nekada bili bliski. Na tom putu uvidećete gde u komunikacije pravite greške pa terate ljude od sebe.

Ribe Dve ribice koje plivaju u suprotnim smerovima su znak velike odgovornosti. Možete da idete svuda i plivate u različitim pravcima zbog čega vam Univerzum šalje izuzetne poslovne mogućnosti gde se osećate slobodnima. Ovaj retrogradni Merkur će vam malo pomutiti poslovne vode. Ostanite pozitivni i sve će se srediti u budućnosti.

#Horoskop

#Ljubav

#Merkur

'