AKTUELNO

Ovaj recept za kućni pedikir osvojio je Internet jer brzo suva i ispucala stopala pretvara u glatka i negovana

Potrebno ti je samo malo mleka i sode bikarbone i samo malo truda – isprobaj!

Ako smo preko zime možda zanemarile stopala, onda je velika verovatnoća da je njihova koža sada gruba, suva i tvrda, pukotine na petama i uopšte, ne izgledaju dobro

Možda za prvo otkrivanje svoja stopala počastimo profesionalnim pedikirom, ali često to nije dovoljno da „izdrže“ celo leto. Postupak treba ponavljati, a ponekad je jednostavno dovoljno tek dobro omekšati kožu stopala u lavoru kod kuće – stoga ti preporučujemo ovaj jednostavan, a delotvoran ‘recept’.

Mnogi se kunu u ovaj ‘lek’ za stopala, a sastoji se od dva sastojka koja obično uvek imamo kod kuće. Pogledaj kako napraviti fantastičnu mešavinu od koje će ti stopala izgledati sjajno!

Potrebno je:

2-4 šoljice mleka

šaka sode bikarbone

veliki lavor (dovoljno velik da u njega istovremeno stanu obe noge)

Kako napraviti mlečnu kupku:

1. Zagrej mleko, pazi da ne bude prevruće. Možeš koristiti dve do četiri šoljice, zavisno od veličine lavora, koliko su ti velika stopala i koliko imaš mleka kod kuće.

2. Uspi mleko u lavor. Važno je da je lavor toliko velik da oba stopala istovremeno stanu u njega i mogu biti sa svih strana potpuno uronjena u tečnost.

3. Natapaj prste u mleku oko pet minuta, a potom uzmi soda bikarbonu. Lagano pospi kupku.

4. Umešaj sodu u mešavinu s pomoću stopala.

5. Dobro nakvasi kožu na delovima gde je tvrđa ili deblja – posebno donji deo peta i područje ispod prstiju. Masiraj tečnošću ta područja – naravno, slobodno koristi i ruke ako je potrebno.

6. Nemoj zaboraviti namakati u tečnosti i gornji dio stopala kao i zglobove – ako nisu dovoljno nakvašeni, masiraj ih tečnošću. To su delovi stopala koja se najviše vide kad nosiš sandale ili japanke.

7. Kad si dovoljno istrljala stopala, udobno se zavali u naslonjač, uključi TV ili čitaj neki časopis dok se stopala fino kvase u lavoru.

8. Operi noge toplom vodom i dobro ih osuši.

Odmah bi trebala da primetiš kako tvoja stopala sada izgledaju negovanije i podmlađeno! Ova kombinacija sastojaka deluje jer se isti međusobno dopunjuju. Mleko sadrži mlečnu kiselinu koja omekšava kožu. Soda bikarbona ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suvu i grubu kožu kad se ista omekša, prenosi miss7.

Kako se pravi i koristi ova kupka, možeš pogledati i u sledećem videu:

Autor: