AKTUELNO

Modna pravila tu su kako bi se kršila, naročito kada je u pitanju neki zastareli kodeks oblačenja koji je odavno trebalo da bude prilagođen novim vremenima.

To se posebno odnosi na pravila vezana uz dobnu granicu za nošenje pojedinih odevnih komada. Tako se na jednom poznatom internet forumu povela rasprava o tome koja je letnja odeća neprikladna za žene starije od 40 godina, prenosi Zadovoljna.hr.

Evo koja 3 komada odeće stručnjaci smatraju neprimerenima za žene preko 40. godine.

1. Kratki šorc

Najkraći modeli pantalona pokazali su se kao jedan od spornih komada koji se najčešće spominje u takvim raspravama. To su pantalonice koje ne bih dopustila ni jako mladim devojkama ni starijim ženama. Period u kojem ih možete nositi stvarno je kratak, komentarisala je jedna korisnica. Neki su čak otišli toliko daleko da bi ih zabranili i na plažama, što su mnogi opisali kao suludo mišljenje: To nema smisla. Leto je, kupaš se u bikiniju, zašto onda ne bi mogla da nosim i kratke pantalonice?

2. Pocepane farmerke

Omiljeni letnji model farmerki nekima takođe predstavlja problem. Previše ležerne su i neozbiljne za žene u određenim godinama, kaže korisnik. I taj stav pada u vodu kada pogledamo izdanja poznatih žena koje imaju više od 40 godina i koje sjajno kombinuju pocepane farmerke i u njima izgledaju fantastično.

3. Poluprovidni komadi

U ovom slučaju mnogi su se složili da postoje prilike i mesta na kojima se nećete pojaviti u poluprovidnim ili potpuno providnim komadima. Na primer, jasno je kako ćete se na poslu pojaviti u primerenim komadima. Međutim, puno letnje odeće u startu je napravljeno od laganijih materijala, bez gustog tkanja i zato stvarno nema potrebe zabranjivati poluprozirne komade u ležernijim prilikama u kojima se baš niko neće baviti analizom naše odeće.

#Odeća