AKTUELNO

Stefan Jović se nije povukao iz reprezentacije Srbije, već je zbog porodice odlučio da ne igra na Olimpijskim igrama.

Stefan Jović nije se našao na spisku selektora Svetislava Pešića za predstojeće Olimpijske igre. Posle toga pojavila se informacija da je iskusni plejmejker doneo odluku da se povuče iz nacionalnog tima. Ispostavilo se da to nije istina.

Dao je izjavu za portal "Sport juga" i demantovao da je završio sa "orlovima", razlog je nešto potpuno drugo. "Nema nikakvih spekulacija, neću biti u reprezentaciji. Pričao sam sa selektorom posle Manile i još tada je bio upoznat sa situacijom. Porodica je na prvom mestu, želim njima da se posvetim, da budem sa roditeljima i to je jedini razlog. Da je kod kuće sve kako treba, moj odaziv ne bi bio upitan", rekao je Jović.

Bilo je priča i da će da promeni tim i da će da ode iz Valensije. "Sve se zna, ostajem u Valensiji još godinu dana. Prvo da se odmorim, da budem sa porodicom, to su primarne stvari. Posle toga kreću pripreme", zaključio je Jović.

Jović je sa srpskom selekcijom osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru 2016, srebrne medalje na Mundobasketu 2014. u Španiji i 2023. na Filipinima, srebrnu medalju na Evrobasketu 2017. godine u Turskoj. Jović je 2013. godine bio član reprezentacije Srbije na Mediteranskim igrama kad je osvojena srebrna medalja, godinu dana kasnije bio je član ekipe koja je osvojila bronzu na Univerzijadi.

Autor: Snežana Milovanov