AKTUELNO

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Milko Bjelica ni sa 38 leta nema nameru da prestane da se bavi omiljenim sportom.

Iako je duboko zašao u četvrtu deceniju života, nekadašnji centar sa izrazito mekom rukom potpisao je novi ugovor. Nastavio je da igra u egzotičnim zemljama. Posle Katara i Saudijske Arabije, Milko Bjelica je odlučio da se okuša u Libanu, pa je postao član kluba koji nosi ime NSA. I to mu je ukupno 13. klub u karijeri. Ugovor glasi na dva meseca, a tamošnje prvenstvo bi tek trebalo da počne.

Kako saznajemo, Milko Bjelica se oseća dobro i, iako ima 38 godina, uopšte ne razmišlja o kraju karijere. Poslednjih godina, sa izborom neobičnih sredina za igranje, kad je košarka u pitanju postao je pravi košarkaški globtroter.

Milko Bjelica počeo je karijeru u Crvenoj zvezdi, za koju je igrao u dva navrata, od 2001. do 2006. i od 2016. do 2018. godine. Bio je izuzetno uspešan u inostranstvu, pošto njegova karijera bez prekida traje već 22 godine. Igrao je još za Braunšvajg, Keln, Lijetuvos Ritas, Baskoniju, Efes, Darušafaku, Saragosu, Alvar Tokio, Mornar, Al Džamal iz Dohe i Al Itihad iz Džede.

Osvojio je Milko Bjelica Evrokup s Lijetuvos Ritasom, dva puta je bio prvak Litvanije i osvajač kupa, ima titulu u ABA i Srpskoj ligi sa Crvenom zvezdom, kao i tri Kupa Radivoja Koraća, te kup Turske. Pored srpskog ima i crnogorsko državljanstvo, a za reprezentaciju ove zemlje igrao je na kontinentalnim prvenstvima 2011. i 2013.

Milko Bjelica potiče iz izrazito sportske porodice. Njegove dve sestre su takođe uspešne u sportu. Starija Milka igrala je košarku za Crvenu zvezdu i brojne klubove, dok se mlađa Ana opredelila za odbojku. Igra za reprezentaciju Srbije, s kojom je osvojila zlato na Svetskom prvenstvu, a trenutno je član Targovišta iz Rumunije.

Autor: