AKTUELNO

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica trebalo je danas da bude saslušan pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, kao svedok u postupku koji se vodi protiv nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Nikole Petkovića zbog napada na njega.

Punomoćnik srpskog košarkaša obavestio je tužilaštvo da nije u mogućnosti da prisustvuje ispitivanju zbog ranije zakazanih obaveza, iz kog razloga se nije pojavio ni oštećeni, prenosi Blic.

Nedavno su Petković i Bjelica ušli su u sukob u jednoj dečijoj igraonici, a pale su i teške reči. U jednom trenutku se na snimku sigurnosnih kamera vidi kako nekadašnji štoper drži u rukama makaze, zbog čega je kasnije priveden i zadržan 48 časova. Nakon davanja iskaza u ponedeljak fudbaler se nekoliko puta obratio javnosti.

Foto: Twitter.com/Mariel

Kasnije se oglasio i Bjelicin kum Sava Lešić, koji je uključen celu priču nakon jedne od Petkovićevih izjava, u kojem je pomenuo preljubu. On je tom prilikom je optužio Nemanju Bjelicu da je imao aferu sa svojom kumom, dugogodišnjom suprugom Lešića.

Navodno, Nikola Petković je u igraonici psovao Nemanju Bjelicu, njegovu ženu i decu, a uputio je i pretnje srpskom košarkašu. Mediji su preneli kako je Petković Bjelici rekao: "Gde si Indijanac, jeb*ću ti porodicu, decu, ženu i tebe. Uzeću ti pare i iseliti u Prigrevicu!", nakon čega je košarkaš pokušao da smiri situaciju.

Petković je nastavio da preti njemu i njegovoj deci, uzevši čak i makaze u ruke: "Sad ću da te izbodem, p**ko jedna! Čekam te na parkingu!"

Još uvek nije poznato kada će Nemanja Bjelica biti saslušan zbog ovog napada.