AKTUELNO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da kapiten nacionalnog tima Miloš Teodosić neće putovati s nacionalnim timom u Kinu i da 99 odsto neće igrati na Svetskom prvenstvu.

- Do sada smo ovaj deo priprema, kao što znate, što se tiče rada, tih nekih obaveza turnirskih, odradili kako treba, ali se desilo par neplaniranih stvari i to je ono što me najviše brine pred put - rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Beogradu.

- Ono što se desilo Gagiju je najteža povreda koja može da zadesi jednog igrača. On je mnogo dao reprezentaciji i na ljudskom i na igračkom nivou i dalje veliki deo ove ekipe. Njegovo odsustvo će se osetiti - rekao je Đorđević.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Selektor je potom govorio o Milošu Teodosiću.

- Nije dobra slika. Odradili smo magnetnu rezonancu i analize pokazuju da je ruptura 4,5 milimetra. To će ga onemogućiti u ovom trenutku da putuje sa nama. U dogovoru s njim, 99 odsto neće biti sa nama na Svetskom prvenstvu - rekao je Đorđević.

- To je veliki gubitak za ovu ekipu, igrački, liderski, ljudski. Moramo da budemo svesni da što pre da usmerimo oružja u neku drugu stranu, jer su obojica bili u mojim planovima kao sigurni putnici za Kinu - istakao je selektor Srbije.

Govoreći o Vladimiru Lučiću, Đorđević je naveo da očekuje da će za pet do sedam dana početi da trenira.

- Planski je ostao u Beogradu, odradio je terapije kako bi sanirao rupturu koju je zaradio. Dešavalo se nekoliko puta da s tolikom tvrdoglavošću reaguju, da žele da igraju i onda naprave veću štetu. Imamo iskustva s tim i onda smo tražili od njega da stane malo i vidimo kakav je problem. Za 5-7 dana očekujem da će biti tu, da će treću ili već drugu utakmicu da dobije neke minute. On nije izgubio fizički mnogo, samo je potrebno da uđe u sistem i uigra s ekipom - rekao je Đorđević.

#Aleksandar Đorđević

'