AKTUELNO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Nemačke najvažnija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i dodao da plejmejker Stefan Jović zbog povrede neće putovati s ekipom.

- Očekuje nas duel sa selekcijom Nemačke, koja poseduje izuzetan kvalitet. Imaju sjajan ambijent i igraju s dosta entuzijazma i novim trenerom. Odigrali su dve jako dobre utakmice i pobedili. Meč će se igrati u Frankfurtu, pred 12.000 gledalaca, jer je cela arena rasprodata. Siguran sam da će biti i naših navijača... Ovo je najvažnija utakmica u kvalifikacijama - rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

Reprezentacija Srbije sutra će od 19.30 gostovati u Frankfurtu selekciji Nemačke, dok u nedelju u Beču igra protiv Austrije od 20.20.

Đorđević je rekao da je ekipa "dobro trenirala" prethodna dva dana, s "dosta energije i entuzijazma i dozom koncentracije".

- Trenirali smo u dobrom ritmu, nije bilo fizičkih problema, osim malo što je Ilija Djoković juče na prvom treningu nezgodno doskočio i na kraju imao mali problem s ledjima. Posle podne je odradio trening problema - rekao je Đordjević.

On je dodao da Jović neće putovati s ekipom zbog "otoka na stopalu", koju je zaradio na finalu Kupa Nemačke, kao i da će iz ekipe izostati Vanja Marinković.

- Od 15 momaka koji su završili ova dva dana treninga, neće ići Vanja Marinković. S druge strane, zbog odsustva Jovića i neke male predostrožnosti na poj poziciji jedan, moram da imam dva ili tri igrača. Odluku kojih 12 će igrati doneću sutra kasnije tokom dana. Videćemo da li će Lešić, Avramović ili Radanov biti u sastavu zbog atipičnosti na poziciji tri u igri Nemačke - rekao je selektor Srbije.

Djordjević je rekao da će Marko Simonović biti kapiten na sutrašnjoj utakmici usled izostanka Milana Mačvana zbog povrede, a da će u Beču to biti Miroslav Raduljica.

Selektor je dodao da su se novi igrači, Stevan Jelovac i Ognjen Jaramaz dobro uklopili.

- Jako je teško dati ocenu u ovom trenutku, ali njihov entuzijazam i želja su prisutni. Motivisani su. Na svima nama, ali i vama je da ih što pre uvedemo u sistem i da se u ekipi osećaju kao starosedeoci. Sigurno su tu i uloge starijih igrača, za koje mislim da će ga najbolje uvesti - rekao je Đorđević.

Srbija i Nemačka su na deobi prvog mesta Grupe G sa po dva trijumfa iz dve utakmice, dok je Gruzija i Austrija imaju po dva poraza.

#Aleksandar Đorđević

#Reprezentacija

'