AKTUELNO

Sada sve više zemalja u svetu, uzima Sputnik Lajt kao buster dozu, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK dr Sergej Boljević, šef katedre patologije čoveka na Sečenovskom Univerzitetu u Moskvi.

Dr Boljević je istakao je da sa Instituta Gamileja stiže vakcina Sputnik Lajt i ima dokaza da ona u tri meseca štiti 100 posto od omikrona.

- Sada sve više zemalja u svetu, uzima Sputnik Lajt kao buster dozu, jer su se druge vakcine pokazale manje efikasne. Ova vakcina je pokazala da je najefikasnija – rekao je dr Boljević.

Kako kaže, razgovarao je sa ministrom Nenadom Popovićem, koji mu je rekao da će se ova vakcina proizvoditi i na Torlaku.

- Sve se lagano sprema, i uskoro će i ta vakcina biti u Srbiji proizvedena, pa će građani moći da je prime – rekao je dr Boljević.

On je rekao da ova vakcina može da se primi kao buster doza nakon bilo koje vakcine, i dodaje da je to dokazano.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mnogi su se vakcinisali različitim vakcinama i nakon buster doze Sputnik Lajtom, povećana su im antitela jako puno – rekao je dr Boljević.

Kako kaže, u početku je bilo sumnji, da li mogu da se mešaju vakcine, dodaje, sada se zna da može i ističe da nema potrebe da se ljudi plaše.

On ističe da bi najbolje bilo kada bi korona postala sezonska bolest i tretirala se kao grip.

Kako kaže, to bi bila najbolja varijanta, ali dodaje da još uvek postoji bojazan, zbog novih i novih sojeva.

Autor:

#Dr Sergej Boljević

#koronavirus