AKTUELNO

Šef poslaničke grupe SNS, Aleksandar Martinović, obavestio je u 15 sati novinare da prekida štrajk glađu, nakon što je tužilaštvo reagovalo povodom incidenta u petak ispred skupštine.

Prethodno, tužilaštvo je saopštilo da su podnete krivične prijave povodom incidenta ispred Skupštine Srbije u petak, 8. maja.

- Tužilaštvo je konačno reagovalo povodom brutalnog nasilja poslanika Boška Obradovića, koji je u petak zajedno sa svojim pristalicama pretukao našeg kolegu Marijana Rističevića. Nisam zadovoljan saopštenjem tužilaštva, trebalo je da reaguju oštrije i brže - rekao je Martinović i dodao:

- Zbog toga sam doneo odluku da prekinem štrajk glađu jer je ispunjem uslov zbog koga smo se pre tri dana odlučili na ovaj korak - ukazao je Martinović.

Kako kaže o preduzetim radnjama i merama Prvo osnovno javno tužilaštvo će blagovremeno obavestiti građane Srbije.

- Ovo je prilično teško krivično delo, i verujem da će oni biti sankcionisani u skladu sa zakonom - naveo je Martinović .

On je rekao da će danas prekinuti sa štrajkom glađu.

"Ne zbog toga što smo zadovoljni ovim saopštenjem, već zato što želimo da doprnesemo smirivanju svih tenzija u Srbiji, a posebno tenzija vezanih za rad skupštine".

Martinović veruje da će nadležno javno tužilaštvo voditi postupak u skladu sa zakonom i da će oni koji su učinili teško krivčno delo biti i sankcionisani u skladu sa zakonom.

Prema njegovi rečima, u Srbiji ne sme da se desi da bilo ko pretuče nekoga ko mu je politički neistomišljenik.

- Da pravite sačekušu narodnom poslaniku ili ministru kada ulaze u zgradu Narodne skupštine da biste ih fizički napadali ili vređali na najgori mogući način. To jednostavno u Srbiji ne sme da se dešava - upozorio je Martinović.

#Aleksandar Martinović

#Skupština Srbije

#štrajk glađu

<
'