AKTUELNO

Odluku o prekidu štrajka obrazložio je time što je, kaže, on, kao "idejni tvorac" koji je osmislio i prijavio štrajk glađu, "medijski ugušen".

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić rekao je da će prekinuti štrajk glađu i istakao da je incident sa poslanikom SNS Marijanom Rističevićem pitanje koje treba razmatrati, ali da nije u rangu sa pitanjem KiM.

Odluku o prekidu štrajka obrazložio je time što je, kaže, on, kao "idejni tvorac" koji je osmislio i prijavio štrajk glađu, "medijski ugušen" nakon što su, iz različitih razloga, u štrajk glađu ušli i poslanici SNS i pokreta Dveri.

Ševarlić smatra da pitanja koja su ti poslanici pokrenuli - incident sa napadom na poslanika Marjana Rističevića i nastavak izbornog procesa, nisu značajni kao što je, prema njegovoj oceni, nacionalno pitanje KiM.

Foto: Pink.rs

Dodao je da je važno da građani znaju kakav je stav svih političkih partija po pitanju KiM i ponovio da ne postoji zemlja koja bi se odrekla 12 odsto svoje teritorije, po bilo koju cenu.

Rekao je i da će nastaviti da insistira na tom pitanju i van Skupštine Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ševarlić je juče počeo štrajk glađu, a novinarima je rekao da je razlog "nemogućnosti da pridobije poslanike u skupštini da raspravljaju o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepoštovanje rezolucije 1244".

Juče su strajk glađu počeli i poslanici vladajuće SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić, kao i poslanik i lider Dveri Boško Obradović.

#Miladin Ševarlić

#štrajk glađu

<
'