AKTUELNO

Bebica je pre dve nedelje upala u kantu punu polikolora, a preminula je na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Posle mukotrpne borbe lekara na Institutu za majku i dete, maloj Danijeli, staroj svega 15 meseci, potpuno su otkazali bubrezi i pluća.

- Neko bi mislio da je ružno ili grubo reći, ali na kraju je možda dobro što se ovako završilo! Na šta bi njen život ličio da je preživela? Njoj je radilo samo deset odsto mozga, dok su joj bubrezi i pluća potpuno otkazali. Bilo je pitanje dana kada ćemo čuti da je umrla, jer je imala male šanse da preživi - kaže  rođak Danijele Ristić, stare svega 15 meseci, koja je tragično izgubila život.

Bebica je pre dve nedelje upala u kantu punu polikolora, a preminula je na Institutu za majku i dete u Beogradu, uprkos nadljudskim naporima lekara da je spasu. Nakon 15 dana mukotrpne borbe lekara, njoj, nažalost, nije bilo spasa. Devojčica je preminula u nedelju oko 19 sati od posledica gutanja farbe, u porodičnom stanu u ulici Mileve Anštajn u Novom Beogradu.

- Dve nedelje su se mučili oko nje… Nažalost, anđeo je otišao. Isključivo su je aparatima održavali u životu. Tako da se samo mučila i možda je bolje što se ovako završilo, koliko god surovo zvučalo! Pola organa joj nije više funkcionisalo, a mozak je bio potpuno oštećen. Radilo joj je samo deset odsto! Jako smo svi potreseni. Njeni baka, deka i majka Samanta nisu u stanju da pričaju. Majka zbog male Danijele plače bez prestanka. Molili smo se Svetoj Petki svaki dan, ali, nažalost, završilo se kako se završilo - kaže devojčicin rođak, koji je želeo da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima, devojčica će biti sahranjena na groblju Zbeg u Borči.

- Svi su u haosu! Njen otac Danijel nije tu. Svi jurcamo oko kupovine sanduka i organizovanja sahrane. Još nije poznat tačan datum, ali znamo da će biti sahranjena na groblju Zbeg, jer je bila prijavljena u opštini Palilula - kaže naš sagovornik.

Kako smo ranije saznali, bebina majka Samanta (24) i njen brat Danijel su u subotu, 20. oktobra, krečili kuhinju, pa se u stanu našla i kanta puna polikolora. Prema rečima ukućana, majka je na terasi širila veš, dok se mala Danijela igrala sa bratom i sestrom.

- Kada se vratila s terase i htela da zapali cigaretu, videla je da nigde nema bebe. Počeli su da je traže po stanu, da bi u jednom trenutku u kuhinji videli jednu nožicu kako viri iz kante. Majka i njen brat su pokušali da joj daju veštačko disanje, ali nije vredelo. Tada su videli komšiju kako automobilom prolazi ispred zgrade i odmah su ga zaustavili. On im je pomogao da dete odvedu u Hitnu pomoć - rekla nam je bebina rođaka S. H. (55) posle tragedije.

#Beba

#Hronika

'