AKTUELNO

DOKTORI U BOLNICI SE OD ŠOKA HVATALI ZA GLAVU!

Pobesneli pas lutalica ujeo je pre nekoliko dana šestogodišnjeg dečaka za butinu na Karaburmi, nakon čega je dete prevezeno u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj na zbrinjavanje.

- Muž je izlazio sa detetom iz firme u Mirijevskom bulevaru, kada je mog sina na putu do automobila ujeo lokalni pas lutalica za nogu. Muž je uspeo da odbrani dete, kako bi oterao i uplašio psa počeo je na njega da baca kese i đubre iz kante koja je bila pored. Oni su samo hodali do automobila, da moj muž nije tada bio tu ko zna šta bi se desilo - priča majka šestogodišnjeg dečaka, dodavši da su isto u tom delu grada, lutalice napale i njenu svekrvu koja je sa kesama i štapom izlazila iz prodavnice.

Foto: Tanjug

- Jedan od hirurga koji je bio tu, u ambulanti, uhvatio se za glavu kada je video i rekao "ovo već šesti slučaj ujeda pasa za nedelju dana i dodao da je neko dete isti dan došlo, jer ga je pas ugrizao za obraz - prepričava zabrinuta majka.

Kako kaže, ona je slučaj prijavila "Veterini Beograd"

- Na Karaburmi ima previše pasa lutalica u ulicama kao što su Salvadora Aljendea, Mirijevski bulevar i Husinskih rudara. Ljudi hrane te pse i prave im kućiće na autobuskim stajalištima ili parkovima za decu. Sve su to formirani čopori od po četiri, pet pasa. Ljubitelj sam životinja, ali treba apelovati na ljude da životinje hrane na nekom drugom mestu - zaključuje majka šestogodišnjeg dečaka.

Prema statističkim podacima iz Tiršove, od 1. septembra do 1. oktobra bilo je 26 slučajeva ujeda pasa, koji kako kažu hirurzi, "u 90 posto slučajeva u pitanju su površinski ujedi".

Pročitajte još: BRZA I EFIKASNA INETERVENCIJA POLICIJE: Uhapšen nakon pokušaja pljačke

#Hitna pomoć

#Karaburma

#Pas

'