AKTUELNO

U pucnjavi koja se dogodila u subotu uveče na Karaburmi u Beogradu, ranjen je mladić (23). Njega su napale dve nepoznate osobe, pucale su na njega iz vatrenog oružja oko 20 časova u parku u Kamčatskoj ulici, na uglu ove i Danteove ulice.

Ranjeni mladić je, navodno, član jedne navijačke grupa Partizana i, prema saznanjima "Kurira", upucan je pred devojkom. Na fotografiji ispod, nalazi se sa desne strane u dukseru na kojem je Ljubomir Marković Kića, jedan od vođa navijača Partizana koji je ubijen 2019. godine.

On je ranjen u obe noge i u svesnom stanju je prevezen u Urgentni centar. Policija je potom zatvorila kraj i proglasila akciju "Vihor", a mladić je odbio saradnju sa policijom kojoj je poznat od ranije kada je takođe bio meta napada 2018. godine.

- Upucan je u noge pred devojkom i to u trenutku dok je bio u kućnom pritvoru bez nanogice - kaže izvor upućen u slučaj.

Ranjeni se dovodi u vezu sa navijačkom grupom "Iz Principa" koja je, prema optužnici, korišćena kao paravan za vršenje teških krivičnih dela. Predvodnici te grupe su Veljko Belivuk i Marko Miljković kojima se sudi u Specijalnom sudu u Beogradu za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

Podsetimo, ovo nije prvi navijački sukob u Beogradu ove nedelje, budući da je u četvrtak u Borči ubijen Jovan M. (23). Tom prilikom je ranjen i njegov prijatelj Boro J. (23).

Jovanov ubica, B. B, uhapšen je i određen mu je pritvor do 48 sati.