AKTUELNO

Otac četvoromesečne bebe, koja je 29. januara teško povređena u Paraćinu kada je sticajem nesrećnih okolnosti ispala sa gelendera prvog sprata pravo u podrum stambene zgrade, izgubio je brata i sestru u požaru pre 14 godina!

U vatrenoj stihiji koja je tada zahvatila sobu u kojoj su spavali trogodišnji blizanci, dečak i devojčica su izgoreli, dok je njihov stariji brat, danas otac bebe kojoj se bore za život, bio u drugom delu kuće i srećom ostao nepovređen.

U selu Glavice kod Paraćina, 2010. godine, kuća porodice Đuričić postala je poprište tuge i očaja. U poslepodnevnim satima odjekivao je plač zbog tragične nesreće koja se dogodila, kada su blizanci stradali u požaru.

Majka dece, medicinska sestra u paraćinskom Zdravstvenom centru bila je na poslu u trenutku izbijanja požara, dok je otac dece pomogao komšiji u dvorišnim radovima. Komšije su tada ispričale da je decu čuvala njihova rođaka u kuću Đuričića.

- Koliko znamo rođaka je došla da pričuva blizance i jedanaestogodišnje muško dete. On je igrao igrice na kompjuteru u susednoj sobi, a rođaka Đuričića izašla je nešto da obavi dok su trogodišnji blizanci zaspali. Nikome još nije jasno kako stariji dečak nije video ni osetio požar, jer je soba u kojoj su se deca nalazila ugljenisana, sve je izgorelo, što znači da je požar duže vreme trajao - ispričao je tada jedan od komšija nesrećne porodice.

Celo selo bilo je šokirano tragedijom koja je zadesila nesrećnu porodicu.

- Čuvao sam tu decu često, mi smo svi u dobrim komšijskim odnosima. Šokiran sam. Bilo je više od pola sela na daći, niko ništa nije ni video ni čuo ni primetio požar. Strašno je da se ovo dogodilo u vreme kada niko nije bio tu - ispričao je tada drugi komšija.

Mališan iz komšiluka video je plamen iz kuće i pozvao oca nastradale dece koji je prvi ušao u zapaljenu kuću.

Beba pala sa prvog sprata zgrade u podrum

Skoro 14 godina kasnije, porodicu Đurićić zadesila je nova tragedija. Otac koji je sahranio decu, sada strepi i za svoje unuče, četvoromesečnu bebu. Podsetimo, nesreća se dogodila pre četiri dana oko 22 časova. Deda je iz vozila uzeo nosiljku, u kojoj se nalazilo detence, i krenuo da je unosi u zgradu do stana.

Kada je došao do prvog sprata, pošto je primetio da bebi stoji ćebe preko lica, nosiljku je stavio na gelender stepeništa ne bi li joj ćebe pomerio.

Foto: Pixabay.com

U tom trenutku iz nosiljke je ispala beba i sa prvog sprata, kroz prostor između stepenica, pala u podrum zgrade. Bebu su odmah uzeli roditelji, koji su išli iza dede, i odveli je u paraćinsku Hitnu pomoć na Odeljenje pedijatrije.

Zbog težine povreda, beba je transportovana u KC Srbije u Beogradu.

Deda bebe u strašnoj tragediji izgubio blizance

U zgradi u kojoj živi cela porodica, kojoj se ova nesreća desila, svi su u šoku i na sva pitanja samo su odmahivali rukom. Jedan od komšija kaže da je Momčilo Đ., bebin deda koji ima oko pedeset godina, vrlo potresen i da spava pod sedativima. Ostatak porodice je u Beogradu, gde strepi nad životom deteta.

- Kao da zla kob prati tu porodicu. Momčilu i njegovoj supruzi, koja je medicinska sestra, 2010. godine desila se strašna tragedija. Dvoje dece, sin i ćerka blizanci, izgoreli su u požaru u iznajmljenoj kući u kojoj su tada živeli, u selu Glavica! Svi mediji su o tome tada pisali. Stradala deca imala su tri godine. U kući je u tom trenutku bio i njihov stariji, jedanaestogodišnji sin. On je otac sada povređene bebe. Soba u kojoj su bili blizanci potpuno je izgorela, a dečak je bio u drugom delu kuće i nije mu se, srećom, ništa dogodilo - priča sagovornik "Novosti".

Paraćinsko naselje Jagodnjak ne pamti da se ikad desilo ovako nešto i svi koji su čuli za nesreću, nadaju se da će se beba izboriti i preživeti.

Sam događaj je za nevericu, kažu, ali nikad se ne zna šta sve život može "da namesti".

- Teško je i roditeljima i dedi, ne mogu da se priberu. Sve zgrade tog tipa, inače, imaju takva stepeništa, sa prostorom između njih, pa se može propasti u podrum. Stvarno nebezbedno, posebno za decu koja su po prirodi nestašna, radoznala i svašta rade. Ti podrumi su plitki, više su sutereni i stanari tu drže različite stvari. Ali eto, nikome nikada ni na kraj pameti nije bilo da može da se desi ovako nešto - kaže, vidno potresen, jedan komšija.