AKTUELNO

Otac bebe, koja je 29. januara teško povređena u Paraćinu kada je ispala iz nosiljke sa prvog sprata zgrade u podrum, izgubio je brata i sestru u požaru pre 14 godina!

U vatrenoj stihiji koja je 5. marta 2010. zahvatila dečiju sobu u kući porodice Đuričić, u paraćinskom selu Glavica, izgoreli su trogodišnji blizanci. Njihov stariji brat - otac bebe, bio je u drugom delu kuće i pukom srećom ostao je tada nepovređen.

- Zamalo sada da se dogodi da izgubi i sopstveno dete, kakva strašna sudbina. Mladi roditelji otputovali su u Beograd, gde se lekari Kliničkog centra Srbije i dalje bore za život njihove četvoromesečne bebe - u neverici kažu šokirane komšije.

Ova nesreća se desila pre tri dana, oko 22 časa. Deda je iz vozila uzeo nosiljku, u kojoj se nalazilo detence, i krenuo da je unosi u zgradu do stana. Kada je došao do prvog sprata, pošto je primetio da bebi stoji ćebe preko lica, nosiljku je stavio na gelender stepeništa ne bi li joj ćebe pomerio.

U tom trenutku iz nosiljke je ispala beba i sa prvog sprata, kroz prostor između stepenica, pala u podrum zgrade. Bebu su odmah uzeli roditelji, koji su išli iza dede, i odveli je u paraćinsku Hitnu pomoć na Odeljenje pedijatrije.

Zbog težine povreda, beba je transportovana u KC Srbije u Beogradu.