AKTUELNO

Protiv Veljka Belivuka, Marka MIljkovića, Filipa Ivanovskog i njihovih supruga, kao i protiv tašte Veljka Belivuka, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal poiglo je optužnicu za pranje para. Naime, tužilaštvo smatra da su okrivljeni novac zarađen od kriminala pokušali da ubace u legalne tokove kupovinom kuća, stanova, placeva, satova i automobila, vrednih oko milion evra.

Optuženi za pranje novca saslušani u u istrazi koja je protiv njih bila pokrenuta, a na saslušanju su negirali izvršenje krivičnog dela. Belivuk je izjavio da je zaposlen kao koordinator u podrumu pića sa mesečnom zaradom od oko 60.000 dinara i da radi na poslovima obezbeđenja. Naveo je i da nije učestvovao u kupovini placa u Kozarčevoj ulici na Zvezdari, niti gradnji na tom placu, već je sve to činila njegova tašta Snežana Đorđević od njene ušteđevine.

- Ja i moja supruga teško radimo oko 20 godin,a nekada sam radio i po dva posla. Sve smo štedeli i sklanjali sa strane - izjavio je Belivuk, navodno, na salušanju, a njegova supruga je dodala i da nikada nisu "izlazili po splavovima, pili šampanjac, drogirali se ili pušili, već da su štedeli svaki dinar".

Bojana Belivuk rekla je da je zaposlena u rentakar agenciji i da mesečno prima 60.000 dinara i da za rođenje trećeg deteta dobija roditeljski dodatak od 100 evra. Ona i Veljko su, kako je rekla, sve stekli radom, počeli su da štede 2006. godine.

- Nismo izlazili, nismo kupovali skupu garderobu, nismo kupovali nakit, ne pijemo, ne drogiramo se, pa smo uspeli da uštedimo i kupimo prvi stan 2016. godine - navodno je rekla Belivukova žena.

Ona je u tužilaštvu navela i da je radila razne poslove, a da su 2017. i 2018. imali dečije rođendane sa po 100 gostiju i da je svako doneo minimum po 50 evra, dok je njena majka rekla da joj je penzija oko 40.000 dinara.

- Štedela sam i kupila sam plac u Kozarčevoj ulici - rekla je navodno na salsušanju majka Bojane Belivuk.

O načinu na koji je došao do novca saslušan je i okrivljeni Marko Miljković, koji je izjavio da mesečno zarađuje 1.000 do 2.000 evra na poslovima obezbeđenja. Kuća u Čačanskoj na Zvezdari koja se praktično nasljanja na Belivukovu vilu, stan u Krnjači i stan na Paliluli su imvona njegovog dede, kako je rekao, koja je posle smrti pripala njegovom ocu.

Miljković je, navodno, rekao i da su za svadbu u "Metropolu", on i supruga Tanja dobili preko 200.000 evra u kešu, a njegova supruga je izjavila i da je od roditelja i rođaka dobila poklone.

Okrivljeni Filip Ivanovski je rekao da mu je otac dao pare za stan, a da sin njegove supruge igra fudbal u Švedskoj.

Autor: