AKTUELNO

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje je tužilaštvo označilo kao vođe zloglasnog klana kom se sudi za sedam ubistava izjavile su danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da nisu prale novac zarađen od kriminalnih delatnosti!

Kako prenosi Kurir, u sudnici se nije pojavila Belivukova tašta Snežana Đorđević, koja je takođe optužena ali su advokati rekli da iz zdravstvenih razloga nije došla i da nije u stanju da prati suđenje. Protiv nje je danas postupak, zbog nedolaska, privremeno razdvojen.

Bojana Belivuk i Tanja Miljković danas su prvi put sa supruzima sele na optuženičku klupu, a osim njih četvoro, u boksu za optužene zbog pranja novca se našla i Belivukova tašta Snežana Đorđević, kao i Filip Ivanovski koji je optužen i da je bio pripadnik kriminalne grupe, njegova nevenčana supruga Marija Milutinov.

- U sud su prvo stigli Ivanovski i njegova supruga, potom je je sama došla Tanja Miljković, dok je Belivukova supruga u sud ušla minut pred početak suđenja koje je bilo zakazano za 10 sati. Muževi dve optužene, iz pritvora su sprovedeni u sudnicu - kaže sagovornik Kurira i dodaje da su ih one pozdravile kada su ušle.

Na samom početku pripremnog ročišta pročitana je optužnica kojom im je stavljeno na teret da su novac koji su Belivuk, Miljković i Ivanovski zaradili kriminalnim radnjama, oni ali i njihove supruge ubacilvali u legalne tokove kupovinom stanova, automobila, placeva i skupocenih satova, iako su znali odakle potiče.

- Svi su negirali navode optužnice, a detaljnu odbranu pred sudom trebalo bi da iznesu 10. i 11. aprila za kada je zakazan početak suđenja, koji će biti otvoren za javnost - piše Kurir.

Foto: UNIVERZUM HD MEDIA, TANJUG, E-STOCK, Pixabay.com

Podsetimo, Belivuk i Miljković su u pritvoru od 4. februara 2021. Oni su tokom istrage u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal izneli svoje odbrane.

- Optuženi za pranje novca i tada su negirali izvršenje krivičnog dela. Belivuk je izjavio da je zaposlen kao koordinator u podrumu pića sa mesečnom zaradom oko 60.000 dinara i da radi na poslovima obezbeđenja. Naveo je da nije učestvova u kupovini placa u Kozarčevoj ulici niti gradnji na placu već da je sve to činila njegova tašta, optužena Snežana Đordevic od njene ušteđevine. Inače, i tašta je negirala navode optužnice da je prala novac, tvrdeći da je sama ulagala iako ima penziju od 40.000 dinara - kaže izvor.

Belivuk i njegova supruga branili su se tada da su godinama štedeli.

- Ja i moja supruga radimo oko 20 godina nekada sam radio i po dva posla. Sve smo štedeli i sklanjali sa strane - izjavio Belivuk navodno na salušanju a njegova supruga je dodala i da nikada nisu "izlazili po splavovima, pili šampanjac, drogirali se ili pušili, već da su štedeli svaki dinar".

Miljković je izjavio da mesečno zarađuje 1000 do 2000 evra na poslovima obezbeđenja. Za svadbu u Metropolu, rekao je, da su on i Tanja dobili preko 200 hiljada evra u kešu.

- Bojana Belivuk je izjavila u istrazi da je zaposlena u rentakar i da mesečno prima 60000 dinara i da za rođenje trećeg deteta dobija roditeljski dodatak od 100 evra. Rekla je da je radila razne poslove, da su 2017. i 2018, imali rođendane deč ije sa po sto gostiju i da je svako doneo minimum po 50 evra - podseća sagovornik.

Autor: