AKTUELNO

Sigurnosne kamere sa prodavnice snimile su Jelenu Marjanović za volanom sivog "mercedesa" 2. aprila 2016, oko 15.30, samo sat i po pre nego što je ubijena pored nasipa u Borči i bačena u kanal.

Jelena Marjanović (33) snimljena je u automobilu "mercedes" 2. aprila 2016. godine, oko 15.30, samo sat i po pre nego što je nasmrt pretučena na nasipu u Borči. Na snimku sa kamere jedne prodavnice u blizini nasipa vidi se Jelena za volanom sivog "mercedesa", u kojem su bili i njen suprug Zoran i ćerkica Jana.

Informer je imao uvid u snimak, koji je i ključni dokaz da je ona kobnog dana nešto pre 16 časova došla sa mužem i ćerkom do početka nasipa i odatle krenula sama da džogira, kako je od početka tvrdio Zoran, za sada jedini osumnjičeni za njeno ubistvo. Oko sat i po kasnije, između 16.49 i 17.30, neko ju je presreo na nasipu, brutalno je ubio i telo bacio u obližnji kanal.

Foto: Printscreen Facebook

Trag obuće kod kanala

Zoran je u istrazi tvrdio da je on u to vreme sa Janom bio na početku nasipa da se igra i da se zabrinuo za suprugu kada su se popeli na nasip i primetili da je nigde nema. Čim je posumnjao da nešto nije u redu, zvao ju je osam puta zaredom, što je utvrđeno veštačenjem njegovog telefona.

Pošto se Jelena nije javljala, Zoran je redom pozivao ukućane, a zatim i prijatelja policajca.

- To je i ključni dokaz da Jelena nije ubijena dan ranije, na nekom drugom mestu, pa tokom noći doneta i bačena u kanal. Osim toga, neosporno je utvrđeno, na osnovu tragova sa mesta gde je pronađeno njeno telo, da je ubijena baš tu - ekskluzivno otkriva sagovornik Informera, direktno uključen u istragu, i dodaje:

Napadač je najpre udario Jelenu nekom trouglastom šipkom po nogama, na 10-20 metara od kanala. Kada je pala, nastavio je besomučno da je udara dok je nije onesvestio. Zatim ju je odvukao i bacio u kanal, gde joj je zadao smrtonosne udarce po glavi i potom pobegao. Ubica je ostavio za sobom trag stopala dva metra dalje, sa druge strane kanala, kuda je i pobegao. Na tom mestu su nađeni i tragovi Jelenine krvi, ali koji nisu dospeli na šiblje usled prskanja, već su ostali razmazani na šiblju sa garderobe ubice, dok se provlačio tuda.

Nažalost, kako kaže sagovornik, na osnovu otiska stopala nisu uspeli da utvrde kome pripada, ali je sigurno da ne odgovara obući koju je tog dana nosio Zoran ili neko od njegovih ukućana!

Foto: Pink.rs/Printscreen Facebook

- Isti dan je od Zorana uzeta odeća i obuća radi analize tragova i tako smo odbacili sumnju da je on ostavio taj otisak. Naknadno je utvrđeno da se tačkice blata sa njegovih pantalona poklapaju sa blatom iz Jelenine kose i to je bio osnov za njegovo hapšenje. Na nekim delovima odeće ubijene žene pronađen je Zoranov DNK, ali i još jedne nepoznate muške osobe - kaže izvor.

Na drugoj strani, advokati odbrane su u žalbi na produženje pritvora Marjanoviću naveli da su sve to "vrlo tanki dokazi" i da je, s obzirom na močvaran teren oko mesta zločina, ubica morao da bude "blatnjav od glave do pete i sav krvav". Te argumente je prihvatilo drugostepeno veće Apelacionog suda kad je odlučivalo o Zoranovom pritvoru, ali je prvostepeno veće juče odlučilo da se Marjanoviću ipak produži pritvor do 10. marta.

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'