AKTUELNO

Zoran Marjanović uhapšen je pod sumnjom da je 2. aprila prošle godine ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović i određen mu je pritvor do 30 dana.

U medijima se svakog dana pojavljuju novi detalji istrage, pa i krivične prijave protiv Zorana Marjanovića, dok njegova odbrana tvrdi da nije imala uvid u predmet, ali i da je na spisku svedoka pokojna majka ubijene pevačice.

O detaljima istrage, ali i poligrafskom testiranju Zorana Marjanovića za Pink su govorili Zoranov pravni zastupnik Veljko Delibašić i poligrafista Slobodan Zečević.

Advokat Zorana Marjanovića Veljko Deliblašić smatra da je njegovom klijentu uskraćeno pravo da se brani, jer ni njemu ni njegovim braniocima predmet nije stavljen na uvid.

- Tužilac krši zakon. Skandalozan je razlog zbog čega ne dozvoljavaju uvid predmet. Kako nam je rečeno predmet nije ulepljen, odnosno spisi nisu zalepljeni i svaki papir moze da se izvadi i stavi drugi. Sumnjamo da se dokazi vade i stavljaju u predmet po potrebi - rekao je Deliblašić.

On je "optužio" policiju i tužilaštvo da medijima dostavljaju informacije , koje kriju od Zorana Marjanobvića i njegovih branioca.

Delibašić tvrdi da nema indicija, a kamo li dokaza da je Zoran Marjanović ubio suprugu, a već godinu i po dana u novinama čitamo da je osuđen na 40 godina.

- Nema ni dokaza. Dobili smo samo naredbu o istrazi. Određen je pritvor zbog uticaja na saokrivljenje i svedoke, kojih nema. Prvi svedok koji treba da se ispita je pokojna tašta. Ne znam kako naležni organi planiraju da je ispitaju. To je neozbiljno i skandalozno - rekao je Delibašić.

On je otkrio da je na spsiku osam svedoka, od kojih je prvi pokojna tašta. Advokat Zorana Marjanovića je rekao da je juče stigao nalaz patologa u kojem treba da piše uzrok smrti, mehanizam smrti i trenutak nastanka smrti.

- Nalaz stiže godinu i po dana kasnije? Svi znamo da patolog odmah daje mišljenje, a ne godinu i po dana kasnije. To samo pokazuje da nešto u ovom slučaju nije u redu - dodao je Delibašić.

Foto: Printscreen

Za njega je skandal to što će branioci Zorana Marjanovića dobiti predmet tek 11 dana nakon što je on saslušan. Kako kaže, on ne podržava komunikaciju Marjanovića sa medijima, ali je to njihovo pravo.

- Marjanović je svestan situacije, zna da ga čeka borba, negira krivicu i nada se da će se što pre vratiti svojoj porodici. U grupnoj je sobi, na uslove u zatvoru nema primedbi- naveo je Delibašić.

Kako je rekao, upravnik u zatvoru je preduzeo sve mere da Marjanović bude bezbedan. Odbrana će se o daljim koracima dogovoriti nakon uvida u predmet.

- Iznećemo sve dokaze u medijie jer su to nadležni organi radili u prethodnom periodu i huškali ih protiv Zorana - rekao je Delibašić, koji je uveren da je Zoran nevin i da nema veze sa ubistvom, te da će taj zločin svakako biti rešen.

Foto: Printscreen

Poligrafista Slobodan Zečević, koji je radio na rešavanju više od 1.000 slučajeva ubistava, kaže da se poligraf ne može prevariti.

- Nalazi poligrafiste se nikada ne iznose u javnost. Siguran sam da su stvari drugačije od onoga što je bilo u javnosti - rekao je Zečević osvrnuvši se na navode da je Zoran Marjanović prošao poligraf.

Kako je rekao, policija ima i taktiku da namerno pusti ubicu, pusti informaciju da je prošao poligraf, da ga ne bi uplašili dok ne prikupe sve potrebne dokaze.

- Ako su navodi iz medija tačni, zašto je rađeno retestiranje? - zapitao je Zečević i dodao da je posao poligraf da odmah izađe na mesto zločina i zapamti što više detalja kako bi ispitao potencijalnog ubicu.

Period od prijave nestanka do otkrivanja ubistva je vreme koje se može iskoristiti za uklanjanje dokaza. Zečević je rekao da je policija 1.000 posto radila dan noć, da su skolopili mozaik, a tek onda podneli krivičnu prijavu.

- Ako se odbaci prijava više ne mogu da mu sude za ubistvo i on će biti amnestiran. Policija može da dopuni prijavu, ne mora to odmah da uradi...- naveo je Zečević.

#Advokat

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

'