AKTUELNO

Zbog zločina koji je izvršen na surov način preti im kazna do 15 godina zatvora.

Policija iz Subotice uhapsila je trojicu maloletnika (14, 15, 15) zbog sumnje da su pretukli i seksualno zlostavljali devojčicu (12). Postoji sumnja da je u obljubi učestvovao i 12-godišnji dečak.

Zločin se dogodio prošle nedelje u jednom selu nadomak Subotice. Devojčica je ispričala svom ocu šta joj se dogodilo, a ju je potom odveo u policijsku stanicu. Inspektorima je navela da su je fizički i seksualno zlostavljala četvorica dečaka, čija imena nije znala jer ih je prvi put videla i upoznala tog dana.

- Prema prvim saznanjima istrage, devojčica se vraćala iz škole sa dve drugarice, koje su je pozvale da svrate u jedno naselje u kome ih čekaju njihovi drugovi. Ona je pristala iako ih nije poznavala ne sluteci šta je čeka - rekao je sagovornik za medije.

Foto: Wikipedia

Navodi da je u početku sve bilo u redu, ali da su posle nekog vremena drugarice otišle i ostavile devojčicu samu s dečacima.

Žrtva je upućena na pregled, gde su joj utvrđene brojne povrede po čitavom telu, a policija je veoma brzo identifikovala napadace, koji su priznali zločin.

- Privedeni su A. B. (14), I. H. (15) i P. S. (15). Iz policijske stanice dalje su privedeni sudiji Višeg suda u Subotici.

Prema krivičnom zakonu Republike Srbije, uhapšeni maloletnici se terete za obljubu, za šta je predviđena zatvorska kazna od tri do 12 godina. Medutim, pošto je krivično delo izvršeno nad maloletnicom, a to je učinilo više osoba na naročito svirep i ponižavajući način, preti im od minimum pet do maksimalnih 15 godina zatvora.

#Dečak

#Silovanje

#Subotica

#Zločin

#devojčica

'