AKTUELNO

Misterija na istoku Srbije.

Pre skoro 50 godina u jednom knjaževačkom selu ubijena je tada dvadesetogodišnja pastirica, a do danas nisu pronađene ubice, niti otkriven motiv.

Nakon pola veka ne zna se ko je ubica Zagorke Milenković iz Ošljena kod Knjaževca. Totvrdi njena sestričina Mirjana Jovanović koja je imala 20 godina kada se dogodila velika tragedija.

Nakon što je odvela ovce na ispašu Zagorka se nije vratila kući ni kada je pao mrak i tada su se svi zabrinuli. 

Foto: TV Pink Printscreen

- Celo selo se diglo i tražili su je. Negde oko 11 ili 12 sati najstarija sestranjena je našla sa još jednom ženom. Kako je pala – glava nizbrdo, noge uzbrdo - priseća se Mirjana. 

Ubrzo je o Zagorkinom nestanku bila obaveštena policija, međutim sudbina je htela daje pronađu njeni najbliži.  

Mesto na kojem je Zagorka nastradala Mirjani sezauvek urezalo u pamćenje.

- Oni su nama saopštili dva hica iz pištolja i tri uboda u srce. Tako je saopšteno.Počele su razne priče i strah u selu - dodaje sestričina tragično stradale Zagorke

Svih ovih godina selom kolaju razne priče, međutim sama Mirjana kaže da je ovaj slučaj do danas ostao nerešen i za članove njene familije velika misterija.

Ona nije htela da komentariše pisanja medija koji su ovih dana preneli da I. S. ubio je 28. avgusta 1971. lepu pastiricu, a dve decenije kasnije na samrti priznao zločin.

- Idi u policiju i ispričaj. Ja sam ubio Zagorku. Svedočila je protiv mene. Samo je ona videla da sam izbio oko onom momku dok sam bio u lovu. Govorila je istinu. A, ja joj obećao da ću joj se osvetiti. I, ubio sam je. Onim mojim karabinom, sa bajonetom na vrhu. Oružje sam, potom, bacio u jamu. Molim te, požuri i prenesi im to - navodno je ispričao svojoj ženi na samrti.

#Knjaževac

#Ubistvo

#Zagorka Milenković

'