AKTUELNO

Ona je u pucnjavi ranjena u nogu i polomljena joj je kost na tri mesta, a u grudima joj je ostao metak iz automatske puške.

Saslušanjem poslednjeg svedoka, Aleksandre Savić iz Zrenjanina, i iskazom veštaka Aleksandra Cakića, danas je u zrenjaninskom Višem sudu završen dokazni postupak u predmetu protiv Siniše Zlatića (39) iz Žitišta, okrivljenog za teško ubistvo pet i ranjavanje 22 osoba.

Svedok Aleksandra Savić je veoma emotivno, kroz suze, opisala događaje koji su prethodili pucnjavi u žitištanskom kafiću “Makijato”, gde se ona kritične noći nalazila sa društvom, pevajući i igrajući.

- Čula sam pucanj, u trenu sam pomislila da su to petarde, a već sledeći momenat sam pala i izgubila svest. Kasnije se samo sećam da su me dva momka stavila u auto i odvezla u bolnicu u Zrenjaninu – ispričala je Savić.

Svoj nalaz i mišljenje pred krivičnim većem kojim je predsedavala sudija Divna Tatić izneo je i veštak Aleksandar Cakić. Tužilac Branislav Tatić odustao je, iz razloga ekonomičnosti postupka, od neposrednog saslušanja svedoka Saše Stanarevića, Bojane Ćorović i Saše Beronje, koji su svi i dalje na lečenju od posledica ranjavanja.

Glavnom pretresu prisustvovali su otac ubijene Dijane Zlatić, Sveto Savanović, zatim otac ubijene Jovane Popović, Petar Popović, supruga ubijenog Vladimira Mijatovića, Dragana Mjatović, i majka ubijenog Vladimira Kosovića, Nada Kosović.

Jedan od najvećih zločina u Srbiji u prošloj godini dogodio se 2. jula, u večernjim satima, u letnjoj bašti žitištanskog kafića “Makijato”. Okrivljeni Zlatić je iz automatske puške, rafalnom paljbom, ispalio dvadeset i šest metaka i ubio bivšu suprugu Dijanu Zlatić, kao i Stevana Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, zatim Jovanu Popović iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca. Istovremeno, pomahnitali ubica je ranio 22 osobe.

Zlatić je zločin počinio zbog ljubomore, jer je u kafiću zatekao bivšu suprugu Dijanu Zlatić u društvu drugog muškarca. Tada je ubio nju, ali i ljude koji su se zatekli u letnjoj bašti. Na teret mu se stavljaju i dva krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

S. P.

#Siniša Zlatić

#Suđenje

#Ubistvo

#Žitište

'