AKTUELNO

U pucnjavi u regionalnom sudu u Moskvi, a koja se dogodila pred suđenje devetorici članova organizovane kriminalne grupe tzv. GTA bande, ubijena su tri pripadnika banke, dvojica su ranjena, a ranjena su i tri policajca.

Vozeći se u liftu u zgradi suda, petorica osumnjičenih "napala su policijske službenike i pokušala da im otmu oružje", nakon čega je izbila pucnjava, saopštila je regionalna policija u Moskvi, prenosi AFP.

-Tri zatvorenika su likvidirana, a dva su ranjena - dok je oficir Agencije za borbu protiv korupcije hospitalizovan sa prostrelnim ranama od metka, saopštila je policija.

Foto: Tanjug

U bolnicu je prevezeno pet osoba od kojih su dve ranjene iz pištolja, izjavio je portparol Ministarstva zdravlja moskovskog regiona za TASS.

-Pet osoba je prevezeno u bolnicu. Njih troje su pripadnici policije i Nacionalne garde. Oni su u teškom stanju. Dvojica su članovi takozvane GTA bande. Oni imaju prostrelne rane koje su srednje težine - saopštio je portparol.

Kako su agencije prethodno izvestile, do pucnjave je došlo ranije danas u sudu u Krasnogorsku gde je trebalo da bude održano suđenje članovima GTA bande.

Foto: Tanjug

Incident se navodno dogodio kada su dvojica čuvara vodili petoricu optuženih sa lisicama na rukama ka liftu, rekla je portparolka ruskog Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

-Jedan od petorice napao je čuvara i počeo da ga guši. Optuženi su uspeli da se oslobode i da oduzmu oružje čuvarima. Jedan od njih je uspeo da pozove pojačanje. Kada je lift stigao na treći sprat, policajci ruske Nacionalne garde već su bili tu - rekla je Petrenko.

Ona je navela da je u pucnjavi ranjen u rame jedan od policajaca, trojica napadača su ubijena, a dvojica su ranjena i prevezena u bolnicu.

Članovi bande GTA, nazvane po čuvenoj kompjuterskoj igrici, optuženi su za ubistva vozača automobila u Moskvi, moskovskom regionu i regionu Kaluga u periodu od 2012. do 2014. godine.

Optužnice su podignute protiv devet osoba za ubistvo 17 osoba i za dva pokušaja ubistva kao i za razbojništvo, pljačke i ilegalnu proizvodnju i posedovanje oružja i krađu dokumenata.

#Moskva

#Povređeni

#Pucnjava

#Rusija

'