AKTUELNO

Dan nakon pokušaja ubistva i samoubistva u selu Visibabe kod Požege muk i čuđenje.

M.N. star oko 80 godina, iz sela Visibabe kod Požege, pucao je sinoć iz lovačke puške u svoju 50-godišnju pastorku S.M. i teško je povredio, a potom pokušao da digne ruku na sebe iz istog oružja.

Kako kažu meštani, on važi za dobrog domaćina. Zdravstveno stanje mu je stabilno, dok se lekari i dalje bore za život nesrećne žene.

Hirurg zdravstcvenog centra Užice Radomir Bojović kaže da je Nikolićeva pastorka Snežana povređena vatrenim oružjem sa dva hica u prednju stranu trbuha sa penetracijom sačme u trbušnu duplju.

-Ima povredu desne natkolenice i desnog ramena sa prelomom i ključne kosti i nadlaktice i značajnih krvnih sudova, tako da joj je stanje ozbiljno - dodaje on.

Komšije za 80. godišnjeg Nikolića imaju samo reči hvale i važio je u selu za vrednog domaćina.

Meštane sela je ova vest iznenadila i nisu mogli da veruju da Nikolić može to da uradi.

M. N. se, kažu u Visibabi, pre petnaestak godina, posle smrti njegove supruge preselio kod D. T., u kuću koju je ona nasledila. Njegova kuća iz koje je došao kod nje, nalazi se takođe u Visibabi.

Iz sela kod Čajetine u kome živi, S. M. je juče popodne došla da obiđe svoju majku i očuha. Da li je on bio pod dejstvom alkohola za sada se ne zna, ali komšije kažu da je inače "voleo da popije".

- Negde oko 16 sati, kad je S. M. došla taksijem u Visibabu, M. N. i D. T. su se svađali. Jasno se čula galama, M. N. je vikao na ženu kod koje je došao da živi pre petnaestak godina. Inače, iz njihove kuće se i ranije neretko čula svađa - priča meštanin Visibabe.

Opet je, kako kažu meštani, M. N. zagalamio predveče. Nešto kasnije, oko 20 sati, začula su se tri pucnja, a iza njih i panična vriska i zapomaganje. Neko od komšija pozvao je policiju. Patrola i dva sanitetska vozila ubrzo su iz Požege stigli u Visibabu.

- Molimo se da S. M. preživi. Ona i njena sestra, koja takođe živi u Čajetini, često su dolazile da obiđu teško pokretnu majku i očuha, uvek smo ih viđali kako iz kola izlaze sa punim torbama u rukama. M. N. je znao da popije i da drekne na svoju nevenčanu suprugu, ali je bio u dobrim odnosima sa pastorkama. S. M. i njena sestra su ga poštovale kao rođenog oca. Da je bio u stanju da puca – to niko nije ni mogao pretpostaviti - pričaju meštani naselja na periferiji Požege.

Više detalja o ovom incidentu  utvrdiće istraga.

#Požega

#Samoubistvo

#Selo

#Ubistvo

'