AKTUELNO

Zoran Marjanović (40), pravosnažno optužen za svirepo ubistvo supruge Jelene (33) 2. aprila 2016. godine u Borči, izjavio je da je spreman za predstojeće suđenje "ma kakav ishod bio!"

On i dalje negira da ima bilo kakve veze sa teškim optužbama i tvrdi da ne zna ko je počinio takvo zverstvo.

Optužnicu je prokomentarisao kao nepravednu i fabrikovanu, tvrdeći da je više od tri godine konstantno izložen progonu.

- Još jednom ponavljam: Nisam ubio svoju suprugu i majku našeg deteta, niti mogu da pretpostavim ko je! Mnogo veći od mene su progonjeni, sudilo im se i postradali su od ruke nepravednika. Nekada su dželati držali mač, a danas drže olovke. Kad postradaše naš gospod, pa sveti apostoli i mnogi sveci, i ja ću koji sam samo mrvica u tom moru - ističe Marjanović za Informer i poručuje:

- Sa aspekta običnog smrtnika preostaje mi samo da hrabro sa krstom svojim, čistog srca i duše, stanem pred svaki sud, ma kakav ishod bio!

Ovaj postupak, bez sumnje, spada u jedan od najmisterioznijih slučajeva u istoriji srpskog pravosuđa zbog brojnih kontroverzi i spekulacija koje su ga pratile od početka. Posle opsežne trogodišnje istrage konačno su se stekli uslovi za suđenje veka, jer se došlo do zaključka da je Marjanović opravdano sumnjiv.

Početak postupka najverovatnije će biti zakazan na jesen, posle završetka sezone godišnjih odmora i nesumnjivo će biti u centru medijske pažnje. Posebno će biti interesantno čuti da li tužilaštvo krije neki ključni adut protiv Marjanovića, koji će eventualno otkriti tek tada, s obzirom da mnogi misle da je postojeća optužnica "tanka".

To prevashodno misle Zoranovi branioci, koji konstantno poručuju: "Nije kriv"! Međutim, tužilaštvo smatra da ima dovoljno dokaza da se Marjanović osudi na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

#Zoran Marjanović

'