AKTUELNO

Slučaj je prijavljen policiji.

Anu Blažić, mladu majku iz Obrenovca, juče je oko 19 sati u Nemanjinoj ulici u Obrenovcu napala nekolicina migranta, a po rečima njenog brata, azilanti su pokušali da joj otmu kolica sa bebom.

- Moja sestra se šetala sa svojom bebom i dvoje moje dece, sinom od osam i ćerkom od pet. U Nemanjinoj ulici su je napali azilanti, pokušali su da joj otmu kolica, ali je nekako uspela da se odbrani od njih. Jedan čovek, koji je bio tu u blizini, pomogao joj je da ih otera - izjavio je brat napadnute žene, Predrag Velimirović za lokalnu televiziju.

On je dodao da su njegova deca bila veoma uzrujana nakon obog incidenta i da se plaše da izađu iz kuće.

- Inscident se odigrao ispred menjačnice koja je pokrivena video nadzorom i policija i tužilaštvo su juče tražili snimak od vlasnika. Istraga će pokazati šta se tu zaista desilo i mi očekujemo njihovu brzu reakciju. Duboko smo razočarani postupkom ovih ljudi. Sve i da su je samo udarili, da nisu pokušali da joj uzmu dete, nedopustivo je ovako uzvratiti na gostoprimstvo Obrenovčana, koji su ih, jer nemaju gde, primili u svoj grad kada je napolju bilo -15 stepeni - rekao je predsednik ove opštine Miroslav Čučković.

Pre dve nedelje u prihvatni centar u Obrenovcu premešteno je oko 200 migranata, koji su prethodno boravili u rasturenim barakama iza Glavne železničke stanice u Beogradu. Ovo nije prvi incident koji se desio od tada.

- Ministar Stefanović je poslao dodatne snage policije da u kontrolišu šta se dešava u kampu, a minsitar Vulin je promenio režim kretanja migranata u kasarni "Bora Marković". Oni će unutar kampa imati hranu, vodu, lekove i krevete, a oni koji žele, moći će da svaki dan odu u Beograd u periodu od 10 do 17 časova, pod pratnjom i nadzorom policijskih brigada grada Beograda. Nadalje, neće imati nikakve potrebe da dolaze u kontakt sa lokalnim stanovništvom - objasnio je Čučković.

S. P.

#Migranti

#Napad

#Obrenovac

'