AKTUELNO

Kompanija Pokemon saopštila je danas da će 2020. godine lansirati novu igricu, koja će se fokusirati na vreme koje igrač provodi spavajući, suprotno hit igrici Pokemon go, koja je nagrađivala korisnike za fizičku aktivnost.

Nova igrica 'Pokemon slip' ima za cilj da spavanje pretvori u zabavu, tako što će beležiti kada igrači idu u krevet i kada se bude i u koje doba dana spavaju, prenosi Kjodo, dodajući da će više detalja biti naknadno otkriveno.

- Kroz Pokemon Go, preneli smo poruku da osnovni pokret ljudi, hodanje, može da postane zabava - rekao je predsednik Pokemona Cunekazu Išihara, podsetivši na igru koju je razvila njegova kompanija zajedno sa Nintendom i Niantic Inc, a u kojoj korisnici pokušavaju da uhvate virtualne likove na ekranima pametnih telefona na osnovu lokacije igrača.

On je objasnio da kompanija sada pokušava da spavanje pretvori u zabavu.

- Igrači će uživati u dobrom snu zajedno sa Pokemonom, a buđenje će za njih biti zadovoljstvo - naveo je Išihara.

Kako je najavljeno, Nintendo će početi da prodaje novu verziju uređaja Pokemon go plus, koji igrači mogu da upare sa svojim pametnim telefonima, tako da ne moraju da sve vreme gledaju u ekran.

Uređaj će imati dodatnu funkciju preko koje će pratiti vreme koje igrač provodi spavajući i slati podatke na njihove pametne telefone dok su postavljeni na jastuk.

- Ukoliko podaci o spavanju korisnika budu preneti na telefon, nešto zabavno će ga dočekati kada se probudi - najavio je Išihara.

#Pokemon Go

'