AKTUELNO

Nedavno je održan žreb za Ligu Evrope. Srbija ima dva predstavnika. Crvena zvezda će igrati protiv CSK-a iz Moskve, a Partizan sa Viktorijom Plzen iz Češke.Vladimir Petrović Pižon i Savo Milošević, objasnili su za Pink, da i pored mnogih poteškoća i teških protivnika, ima šanse za naše predstavnike u borbi za Ligu Evrope.

Crveno-beli sastaće se 14. februara u Beogradu sa ekipom CSK-a iz Moskve. Vladimir Petrović Pižon izjavio je da nikada nije voleo da igra protiv ruskih ekipa. Da su igrači tvrdi, teški, uporni, iako se i kod njih u poslednje vreme promenio stil igranja.

-CSK je ekipa koja ima ogroman budžet, mogu da dovedu bilo kog igrača iz Evrope, a imaju i najbolje ruske igrače. Viktorija nije toliko atraktivan protivnik. Šanse su podjednake. I ranije se dešavalo da Zvezda dobije jaču grupu od Partizana, pa je uspela da prođe. Sve je to na papiru. Sve to treba da potvrdi teren - izjavio je Savo Milošević.

Takođe, naglasio je Milošević, Zvezda deluje mnogo spremnija. Partizan mora mnogo bolje da igra od ovog što je do sada prikazao ukoliko želi bilo kakvu šansu. Imaju par meseci da se pripreme i možda uz dva, tri nova igrača da podignu kvalitet ekipe i da poboljšaju samu igru. Tada bi mogli da dođu u situaciju da budu ravnopravni sa Viktorijom.

Zvezda planira da dovede par igrača, ali se uzda i u to što je u Rusiji završeno prvenstvo i ući će iz priprema u sezonu kao i Zvezda, rekao je Pižon. Ekonomska situacija u kojoj se nalaze naši klubovi je problematična. Imamo veliki odliv igrača. I pored svega toga naši klubovi su prilično dobri.

Svi su se složili da je obaveza profesionalaca da sve probleme ostave po strani i da daju svoj maksimum na terenu. Želja i motiv mogu da budu od presudnog značaja. Motiva ima na pretek.

Pročitajte još: Završava se prvi deo sezone, večiti derbi u centru pažnje

#Crvena Zvezda

#FC Partizan

#Liga evrope

#Savo Milošević

#Vladimir Petrović Pižon

'